Μαγνησία: Ελάχιστα τα ατυχήματα και πολλοί τροχονομικοί έλεγχοι το καλοκαίρι

Θετικά αποτιμάται η καλοκαιρινή περίοδος από την τοπική Αστυνομία

Θετικός είναι ο απολογισμός του φετινού καλοκαιριού, καθώς μπορεί να κυκλοφόρησαν στους δρόμους χιλιάδες αυτοκίνητα, αλλά στη Μαγνησία σημειώθηκαν ελάχιστα ατυχήματα, έγιναν πάρα πολλοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις.
Σύμφωνα με τον Θανάση Κουλούρη, αστυνομικό υποδιευθυντή και διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, στο αποκορύφωμα με την επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων από τις διακοπές τους φτάνει το φετινό καλοκαίρι και η Τροχαία Βόλου διαχειρίστηκε έναν πολύ μεγάλο όγκο οχημάτων, καθώς η έναρξή του συνέπεσε με την άρση των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας.
Ο κόσμος αποζητούσε το άνοιγμα και την απελευθέρωση των μετακινήσεων και ήθελε να ξεφύγει από το δύσκολο κομμάτι που πέρασε με την πρώτη φάση της πανδημίας.
Έχοντας μια συνολική εικόνα της καλοκαιρινής περιόδου, από τις υπηρεσίες της Τροχαίας και της ΟΕΠΤΑ (Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων) η αποτίμηση είναι άκρως θετική, καθώς σημειώθηκαν ελάχιστα τροχαία ατυχήματα, έγιναν πάρα πολλοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις, τόνισε ο διοικητής της Τροχαίας.

«Οι έλεγχοι να λειτουργούν αποτρεπτικά»

«Παραβάσεις δεν θέλουμε να έχουμε. Ελέγχους θέλουμε να κάνουμε και οι έλεγχοι να λειτουργούν αποτρεπτικά, αλλά δυστυχώς έχουμε και παραβάσεις», δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής.
Ο κ. Κουλούρης συμβουλεύει τους οδηγούς και τους επιβάτες που θα κινηθούν τις επόμενες μέρες για επιστροφή από τις διακοπές τους, να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, να ελέγχουν το αυτοκίνητο πριν ταξιδέψουν, στο δρόμο να δείχνουν υπομονή και ψυχραιμία, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος οι οδηγοί να είναι εκνευρισμένοι και να προσπαθούν να οδηγήσουν το όχημά τους στα όρια, καθώς οι χρόνοι που θα κερδίσουν είναι απειροελάχιστοι, σε σχέση με αυτά που διακυβεύονται, που είναι η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή.
Ο διοικητής της Τροχαίας ζήτησε από όλους να φορούν τις ζώνες ασφαλείας και οι δικυκλιστές προστατευτικά κράνη, να μη μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο όταν οδηγούν, να μην κάνουν επικίνδυνες προσπεράσεις σε σημεία που δεν επιτρέπεται, να μην οδηγούν επιθετικά και να είναι συνεργάσιμοι και να αντιμετωπίζουν την κυκλοφορία ως οχήματα που βρίσκονται στο δρόμο για τον ίδιο λόγο που βρίσκονται και εκείνοι.

Οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για τη χρήση προστατευτικής μάσκας.
Ο αστυνομικός υποδιευθυντής τόνισε ότι οι έλεγχοι το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν εντατικοποιηθεί και αφορούν σε λεωφορεία και ταξί, όπου το ποσοστό των επιβατών ανέρχεται στο 65% και είναι η χρήση της μάσκας.
Ο κ. Κουλούρης ανέφερε ότι γίνονται στοχευμένοι και προληπτικοί έλεγχοι, που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά, ενώ επιλαμβάνονται σε καταγγελίες που δέχεται η Αστυνομία.
Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, τον Αύγουστο έγιναν 4.971 έλεγχοι για χρήση μάσκας σε οχήματα και καταστήματα, εκτός των αεροδρομίων, και βεβαιώθηκαν 78 παραβάσεις με πρόστιμα των 150 € για κάθε περίπτωση.

Από τους ελέγχους που έγιναν και συνεχίζονται στους δρόμους της πόλης
Από τους ελέγχους που έγιναν και συνεχίζονται στους δρόμους της πόλης
Από τους ελέγχους που έγιναν και συνεχίζονται στους δρόμους της πόλης

Από τους ελέγχους που έγιναν και συνεχίζονται στους δρόμους της πόλης

Ο Αστυνομικός υποδιευθυντής και διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Θανάσης Κουλούρης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.