Μαγνησία: Ζέστη χωρίς όμως… καύσωνες Ιούνιο και Ιούλιο, αλλά με έντονα φαινόμενα

Μπουρίνια σύμφωνα με τις ενδείξεις στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θ. Τακούδη

Άστατος χαρακτηρίζεται ο καιρός των δύο πρώτων μηνών του καλοκαιριού από τους μετεωρολόγους που προβλέπουν ότι τον Αύγουστο ο καιρός θα είναι πιο “στρωμένος” σε σχέση με τους προηγούμενους δύο μήνες.
Ο κ. Θεοφάνης Τακούδης μαθηματικός -μετεωρολόγος, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και αναφέρθηκε στον καιρό τόσο των επόμενων ημερών, ενώ έκανε και μια μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, μέχρι και το Σάββατο το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος, οι θερμοκρασίες παρουσιάζουν σταδιακή άνοδο τόσο σήμερα Παρασκευή όσο και αύριο Σάββατο, στους 26 με 27 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, με μία ανεπαίσθητη βορειοδυτική μικρή συνιστώσα.
Από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται μία αστάθεια μικρής έντασης και μία ενδυνάμωση βορειοανατολικού ρεύματος που θα συνδυαστούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν φαινόμενα στο ανατολικό, νοτιοανατολικό Πήλιο ίσως και στις Σποράδες.
Για την Κυριακή οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αραιές συννεφιές που θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι και θα δώσουν μερικές βροχές στην οροσειρά του Πηλίου μέχρι το Τρίκερι, ίσως και στις Σποράδες, καθώς και στα νότια του Νομού Μαγνησίας.

Βελτιωμένος ο καιρός από Δευτέρα

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω των βορειοανατολικών μαζών, με τιμές στους 21 ως 22 βαθμούς Κελσίου.
Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται ξανά βελτιωμένος ο καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας που παραμένει μέχρι την Πέμπτη σε καλά ανοιξιάτικα επίπεδα.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μπουρινιών που εμφανίζονται συνήθως τον Μάιο, ο κ. Τακούδης τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις να σημειωθούν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Πρόσθεσε δε ότι αυτό το φαινόμενο οφείλεται στο ότι σταθεροποιείται η θερμοκρασία σε υψηλότερα επίπεδα.

Τέλος κάνοντας μία μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη για το καλοκαίρι ο μετεωρολόγος είπε ότι Ιούνιο και Ιούλιο θα έχουμε διαστήματα ζέστης, όχι όμως καύσωνα, αλλά και διαστήματα με έντονα φαινόμενα όπως καταιγίδες, ενώ ο καιρός τον Αύγουστο δείχνει ότι θα είναι πιο στρωμένος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.