Με ενδιάμεσες θερινές εκπτώσεις από σήμερα στα καταστήματα του Βόλου

φωτογραφία αρχείου
Με διάρκεια δέκα ημερών και ανοικτά την Κυριακή 8 Μαΐου

Την 1η Μαΐου ξεκίνησαν θεωρητικά, αλλά από σήμερα Τρίτη, ουσιαστικά, οι ενδιάμεσες θερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων και θα διαρκέσουν έως και τις 10 Μαΐου, με ημερολογιακές και όχι εργάσιμες ημέρες, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.
Σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των φετινών ενδιάμεσων εκπτώσεων επειδή συνέπεσε με την αργία της Πρωτομαγιάς αποφασίστηκε με σχετική εγκύκλιο η χρονική μετάθεσή της την ερχόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου, για την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προτείνει στα καταστήματα- μέλη του ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 15:00. Συνεπώς, τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Μαΐου και τη Δευτέρα 2η Μαΐου 2022 θα παραμείνουν κλειστά.
Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η συμμετοχή στις ενδιάμεσες εκπτώσεις όσο και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 8 Μαΐου, είναι προαιρετικές. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Οι εκπτώσεις

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο Εμπορικός Σύλλογος εφιστά την προσοχή στους επιχειρηματίες σχετικά με τη διενέργεια των εκπτώσεων, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και στους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.