Με μάσκες και αποστάσεις αλλά «ελεύθεροι» από sms μετακίνησης οι Βολιώτες (φωτογραφίες)

Τέλος από σήμερα στα sms και τα ραντεβού στα καταστήματα

Με μάσκες και αποστάσεις, αλλά “ελεύθεροι” από τα sms μετακίνησης είναι από σήμερα και οι Βολιώτες, οι οποίοι έκαναν την πρωινή τους βόλτα στην αγορά ή απόλαυσαν το καφέ τους στις καφετέριες της πόλης, χωρίς να χρειάζεται να στείλουν το γνωστό πλέον sms στο 13033 ή στο 13032 για την πρόσβαση σε εμπορικό κατάστημα.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί ήταν εκείνοι που το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας και της κόπωσης και του πολύμηνου Lockdown ξεχνούσαν να στείλουν το μήνυμα της… απελευθέρωσης, όμως από σήμερα αυτή τους η κίνηση δεν θεωρείται παράνομη.

Οι δρόμοι της πόλης είχαν την γνωστή καθημερινή κίνηση και η άρση αυτή της υποχρέωσης του μηνύματος φαίνεται πως ευνοεί την εμπορική αγορά και τους καταστηματάρχες, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι  όλο το προηγούμενο διάστημα να κλείνουν ραντεβού στους πελάτες τους, με τους πιο μεγάλους σε ηλικία να μην τα καταφέρνουν ιδιαίτερα.

Από σήμερα επίσημα οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκέπτονται στην αγορά χωρίς μήνυμα και χωρίς τις γνωστές πλέον μεθόδους του click away & click in shop,  όμως θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα για το πόσοι πελάτες μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα, ανάλογα με τα τετραγωνικά τους.

Παράλληλα, δίνεται «ανάσα» μίας ώρας στα καταστήματα εστίασης, καθώς οι πελάτες θα μπορούν να διασκεδάζουν, χωρίς όμως μουσική,  μέχρι τα μεσάνυχτα, καθώς τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν στις 00.15, καθώς στις 00:30 ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης.

Τέλος, να σημειωθεί πως ενώ οι περισσότεροι που έκαναν τη βόλτα τους, τις αγορές τους ή εργάζονταν στους δρόμους της πόλης φορούσαν τη μάσκα, η οποία είναι ακόμη υποχρεωτική και για τους εξωτερικούς χώρους, υπήρχαν και ορισμένοι που…απελευθερώθηκαν από αυτή, κρατώντας τη στο χέρι ή μην την έχοντας καθόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.