Μέχρι και τέσσερις ώρες αναμονή για μια …κούρσα ταξί στον Βόλο!

Χειρότερο το τρέχον lock down από το προηγούμενο, λένε οι ιδιοκτήτες

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί, λόγω του lock down, με χαρακτηριστικό ότι περιμένουν 2 ως και 4 ώρες για μια κούρσα (…) και υπολογίζεται η πτώση τζίρου να είναι μειωμένη στο 50%, απ’ ότι πριν που ήδη η δουλειά ήταν μειωμένη.
Ο Ευδόκιμος Πασχαλίδης πρόεδρος του Συνεταιρισμού «VOLOS TAXI» μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, τόσο στους επαγγελματίες, αλλά και στον κόσμο που κουράστηκε από την όλη κατάσταση, ψυχολογικά και οικονομικά και ενώ ακόμη δεν μπήκαμε στον χειμώνα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «VOLOS TAXI» και το προηγούμενο διάστημα η κίνηση στα ταξί ήταν προβληματική και χαμηλή, με εξαίρεση το διάστημα στις αρχές Ιουλίου, αλλά μόλις βρέθηκαν κάποια κρούσματα κορωνοϊού και ξεκίνησε ο περιορισμός στην εστίαση, ξεκίνησε ξανά η κατιούσα, μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα, που εν μέσω καραντίνας και περιορισμού της κυκλοφορίας είδαν την επιβατική κίνηση να πέφτει στο 50%, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
«Το τρέχον lock down είναι διαφορετικό και πολύ χειρότερο από αυτό του Μαρτίου. Τότε όλοι είχαμε μια αισιοδοξία να κάνουμε δύο μήνες υπομονή, η κυβέρνηση πολύ πιο γρήγορα είχε ανακοινώσει κάποια πράγματα, είχε δώσει τα 800 € επίδομα, έστω και αν εκ των πραγμάτων μετά αποδείχτηκε πολύ λίγα», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, για τους επαγγελματίες έγιναν κάποιες ανακοινώσεις και πηγαίνουν μόνο για την επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι 1000 €, ποσό από το οποίο το μισό επιστρέφεται. Όπως είπε τα πράγματα είναι δύσκολα και ο ίδιος δεν γνωρίζει πως θα πορευτεί ο κλάδος.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «VOLOS TAXI», ανέφερε ότι το τηλεφωνικό κέντρο όλο το 24ωρο λειτουργεί και υπάρχουν διαθέσιμα ταξί, για να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο και τις ανάγκες του. Όπως είπε, οι ταξιτζήδες εργάζονται κανονικά, αλλά δεν υπάρχουν επιβάτες.

Η Πολιτεία έπρεπε να επιδοτήσει τους επιβάτες που χάνονται

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι οι εργαζόμενοι οδηγοί στα ταξί με εξαρτημένη σύμβαση εργασίας, θα πάρουν χρήματα μετά τον Δεκέμβριο, οπότε είναι αποτρεπτικό να σταματήσει κάποιος να δουλεύει αυτή την περίοδο, γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν και όλοι έχουν ανάγκη το μεροκάματο. Τόνισε ακόμη, ότι εφόσον επιτρέπουν μόνο έναν επιβάτη στο ταξί, η Πολιτεία έπρεπε να επιδοτήσει τους επιβάτες που χάνονται, όπως γίνεται με τα λεωφορεία.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων στο ταξί επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης και μόνο για μεταφορά σε νοσοκομείο επιτρέπεται να μπει και ο συνοδός του ασθενούς, όπως και γονείς με ανήλικα παιδιά, υπάρχει εξαίρεση.
Όπως είπε ο πρόεδρος, ένα ζευγάρι παντρεμένων πρέπει να πάρουν δύο ταξί, καθώς απαγορεύεται να είναι δύο οι επιβάτες, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν με τα πόδια γι’ αυτό και οι επαγγελματίες χάνουν και την παραμικρή δουλειά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.