Μέχρι το καλοκαίρι θα λειτουργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Το Νοσοκομείο Βόλου ενισχύεται με γιατρούς είπε ο Ματθαίος Δραμητινός

Το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Βόλου ενισχύεται με γιατρούς και ότι μέχρι το καλοκαίρι θα λειτουργήσει αυτόνομα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός. Απαντώντας σε όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες, ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε γιατρούς, ο διοικητής του Νοσοκομείου τα απέδωσε σε εσωτερικούς λόγους και τόνισε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα ενισχύεται με γιατρούς, προσθέτοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν όλα με μαγικό ραβδί.

Επανέλαβε ότι εγκρίθηκαν 13 θέσεις μόνιμων γιατρών, από τις οποίες οι δέκα θέσεις αφορούν το αυτόνομο ΤΕΠ.

«Επιτέλους θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο θα αλλάξει εντελώς τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Οι γιατροί στις κλινικές, θα κάνουν τη δουλειά τους απερίσκεπτοι, θα μειωθούν οι αναμονές στο ΤΕΠ και οι ειδικοί γιατροί θα μπορέσουν να διαχειριστούν πιο γρήγορα και με επιστημονικότερο τρόπο, τα περιστατικά», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι σήμερα οι γιατροί των κλινικών που εφημερεύουν έχουν γίνει ¨λάστιχο¨ και οι περισσότεροι ασθενείς πρωτίστως αντιμετωπίζονται από ειδικευόμενους γιατρούς, χωρίς να μειώνεται η επιστημονική τους κατάρτιση, ενώ υπάρχουν καθυστερήσεις.
Ο κ. Δραμητινός υπογράμμισε ότι το αυτόνομο ΤΕΠ θα αποτελέσει καινοτομία για το Νοσοκομείο και θα ξεκινήσει να λειτουργεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από το καλοκαίρι. Τη Δευτέρα θα γίνει η προκήρυξη για τους γιατρούς, με δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών μέχρι τα μέσα Μαΐου περίπου, ενώ εκτίμησε ότι θα βρεθούν γιατροί για να στελεχώσουν τις μόνιμες αυτές θέσεις, καθώς υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται και έρχονται σε επαφή με το Νοσοκομείο.

Άλλες τρεις θέσεις
Επιπλέον το Νοσοκομείο Βόλου παίρνει τρεις μόνιμες θέσεις γιατρών στις οποίες υπήρχαν προβλήματα μέχρι τώρα. Πρόκειται για μια θέση Οφθαλμολογίας Α’, για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον, για μια θέση Παθολόγου – Ογκολόγου που ήταν πάγιο αίτημα των καρκινοπαθών και της περιοχής, για την οποία επίσης υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς και για μια θέση μόνιμου ψυχιάτρου, που σε μια παλιότερη κρίση είχε κριθεί άγονη, με επίσης ενδιαφέρον από γιατρούς.

«Δεύτερο κύμα προσλήψεων μονίμων από το φθινόπωρο»
Ο κ. Δραμητινός είπε ότι θα υπάρξει και δεύτερο «κύμα» προσλήψεων μονίμων από το φθινόπωρο, ενώ ταυτόχρονα λύνεται το θέμα των επικουρικών γιατρών, των οποίων η σύμβαση των οποίων ανανεώθηκε μέχρι το τέλος του 2018, ενώ πρόσφατα ανανεώθηκαν και οι συμβάσεις με ΕΣΠΑ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019.
Ο διοικητής τόνισε ότι η λύση για τα Νοσοκομεία δεν είναι οι επικουρικοί γιατροί, αλλά οι νόμιμες προσλήψεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα στο δεύτερο πακέτο προσλήψεων να καλυφθούν κάποια κενά που υπάρχουν ή όσα προκύψουν από συνταξιοδοτήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.