Κατηγιώργης: Κάηκε πευκοδάσος σε έκταση 100 στρ.

Μετά από επιχείρηση επίγειων δυνάμεων και εναέριων μέσων

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το απόγευμα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη θέση Βρωμονέρι στον Κατηγιώρη Νοτίου Πηλίου. Η φωτιά ξέσπασε σε πευκοδάσος, στις 13.15 κατά πάσα πιθανότητα από κλαδιά που έκαιγαν αγρότες, και ο απολογισμός της είναι καμένα πεύκα σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων.

Η πυρκαγιά έσβησε από επίγειες δυνάμεις 30 πυροσβεστών και 10 οχημάτων, ενώ στο σημείο επιχείρησαν δύο αεροσκάφη Canadair. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή θεωρείται δύσβατη και η πρόσβαση γίνεται κυρίως μέσω αγροτικών δρόμων, καθιστώντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων πιο δύσκολο. Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο magnesianews.gr η φωτιά θα μπορούσε να έχει κατασβεστεί ήδη, αν είχαν επέμβει από νωρίς τα εναέρια μέσα, ωστόσο όπως αναφέρουν τα καναντέρ έφθασαν στις 4 περίπου το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη, βοηθώντας ωστόσο καθοριστικά στον περιορισμό της. Η συγκεκριμένη εστία πάντως δεν ήταν η μόνη, αφού ακόμη μια μικρότερης έκτασης φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Μουρτιάς η οποία όμως κατασβέστηκε εγκαίρως από τους κατοίκους της περιοχής που κάνουν αυτή την περίοδο αγροτικές εργασίες και καθαρισμούς στα κτήματά τους.
Όπως ανέφερε στο magnesianews.gr ο διοικητής της Π.Υ. Μαγνησίας Γιώργος Βλόντζος μετά τις 5.30 το απόγευμα η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.