Μεγάλη προσοχή σε πλημμυρισμένα σπίτια… κίνδυνος ηλεκτροπληξίας!

Τόνισε ο Σεραφείμ Μαουσίδης του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων του Ν. Μαγνησίας

Δραματική είναι η κατάσταση από τις καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel και όλοι οι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες, εκτός του ότι προσπαθούν να βοηθήσουν, είναι και οι ίδιοι πληττόμενοι από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα να είναι διπλό το άγχος και η πίεση για να βοηθηθεί και ο κόσμος, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Σεραφείμ Μαουσίδης πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων του Ν. Μαγνησίας.
«Το ρεύμα σκοτώνει όπως έχουμε πει και έχουμε επαναλάβει πολλές φορές και ειδικά με το νερό, που είναι καλός αγωγός μεταφοράς του ρεύματος και μπορούμε να έχουμε ακόμη και θάνατο», προειδοποιεί ο ηλεκτρολόγος.

Μεγάλη προσοχή των ιδιοκτητών

Ο κ. Μαουσίδης ζητά την μεγάλη προσοχή των ιδιοκτητών σπιτιών που έχουν πλημμυρίσει, συμβουλεύοντας να μην σηκώνουν τις ασφάλειες μιας εγκατάστασης πριν γίνει έλεγχος από ηλεκτρολόγο, γιατί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και ατυχήματος που μπορεί να είναι και θανατηφόρο.
Επίσης τόνισε ότι μέχρι τώρα τα πράγματα έχουν κυλήσει καλά, ο κόσμος προσέχει ειδοποιεί ηλεκτρολόγους, υπάρχει αίσθηση του φόβου να μη δώσουν ρεύμα και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίζει έτσι, με έλεγχο, ασφάλεια και να καλείται ηλεκτρολόγος, για να ελέγξει πριν δώσουν νερό, ειδικά στα σπίτια που πλημμύρισαν πίνακες και εγκαταστάσεις.
Ο ηλεκτρολόγος πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε οικιακή συσκευή πλημμύρισε ή μπήκε σε νερό ή το φις ή το καλώδιο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Όπως είπε, πρέπει να στεγνώσουν, τα να φυσήξουμε με αέρα να στεγνώσει στον ήλιο και αν βλέπουμε ότι διατρέχουμε κίνδυνο, να μην το βάλουμε στην πρίζα, αλλά μόνο ένας ειδικός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, το δίκτυο έχει πάθει τεράστια ζημιά, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, τα πιο πολλά σημεία δεν ήταν προσβάσιμα για να μπορέσει να φτάσει και να αποκαταστήσει τις μεγάλες βλάβες, κάτι που δεν είχαμε ξαναζήσει.
Ευτυχώς μέχρι τώρα, η ηλεκτροδότηση έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχουν αποκατασταθεί τα δίκτυα, κληθήκαμε και δουλεύουμε 24 ώρες σχεδόν, για να βοηθάμε φίλους, γνωστούς, πελάτες και στον κόσμο, από αλληλεγγύη και βλέποντάς τους ως ανθρώπους, επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.