Μεϊκόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ : «Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει πράξη τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ»

Για πρωτόγνωρη διαδικασία αυτή των προκριματικών για τις Ευρωεκλογές έκανε λόγο ο Βουλευτής

Ολοκληρώθηκε χθες η προκριματική εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των Ευρωεκλογών, με τον κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ να τη χαρακτηρίζει μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ως πρωτόγνωρη και ταυτόχρονα όμορφη διαδικασία, επισημαίνοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει πράξει το όραμα του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα, για διεύρυνση του κόμματος και «ανοίγματός» του στην κοινωνία.

«Αυτή τη φορά τα μέλη κλήθηκαν σε μια πρωτόγνωρη και όμορφη διαδικασία, που δεν είχε αυστηρά εσωκομματική χαρακτηριστικά. Ήταν μια διαδικασία που προκρίνονται εκείνοι που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος -τέλος ήταν μία διαδικασία που πέτυχε», επεσήμανε ο κ. Μεϊκόπουλος καθώς έδειξε ενδιαφέρον κόσμος που ξεπερνούσε την κομματική περίμετρο και δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να αξιολογήσουν οι ίδιοι τις υποψηφιότητες.

Σχολιάζοντας τους υποψηφίους σε θεσσαλικό επίπεδο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι υποψήφιοι αποτελούσαν μια δυνατή ομάδα, που αποτυπώνει όλο το επιστημονικό, επαγγελματικό  και κοινωνικό φάσμα.

Υπογράμμισε παράλληλα τη σπουδαιότητα των Ευρωεκλογών, επισημαίνοντας ότι περίπου το 80% των νόμων που ορίζουν την καθημερινότητα κάθε κράτους μέλους της ΕΕ συνήθως ψηφίζονται από την Ευρωβουλή. «Ζήσαμε και πρόσφατα τι σημαίνει Ευρώπη σε σχέση με την πρωτογενή παραγωγή και όλοι οι Έλληνες αγρότες κατάλαβαν τι σημαίνει ευρωπαϊκή απόφαση και τι συνεπάγεται όταν υπάρχει μία πρόχειρη προετοιμασία της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όλοι στην χώρα έχουν κατανοήσει την κρισιμότητα και τη σημασία που θα έχουν οι Ευρωεκλογές για μια σειρά από ζητήματα», σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης είχαν την πολιτική ευφυία να δώσουν στις  Ευρωεκλογές τη σημασία που τους αξίζει, γιατί, όπως είπε ο κ. Μεϊκόπουλος, κατάλαβαν όλοι ότι οι Ευρωεκλογές δεν πρέπει να είναι υπόθεση μερικών εβδομάδων, ούτε τα Ευρωψηφοδέλτια να είναι υπόθεση κλειστών γραφείων, μιας και είναι υπόθεση συλλογική, όλων των πολιτών που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στα κοινά.

«Αυτές οι προκριματικές ήταν και η απόδειξη της δέσμευσης που έχουμε δώσει στα μέλη μας ότι αφενός τους ακούμε και αφετέρου τους θέλουμε συμμέτοχους στη λήψη αποφάσεων.  Ήταν μια βαθιά πολιτική διαδικασία», συμπλήρωσε και τόνισε πως οι υποψήφιοι που συμμετείχαν έχουν μία αξιοσέβαστη προσωπική και αξιόλογη επαγγελματική διαδρομή.

Μάλιστα, συνέδεσε την στάση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ με την προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα για διεύρυνση υπογραμμίζοντας ότι «η τωρινή διαδικασία ήταν το επιστέγασμα, η επικύρωση της αρχής που έγινε από τον Αλ. Τσίπρα πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό ήταν το όραμά του, το «άνοιγμα» του κόμματος, η διαμόρφωση ενός χώρου πολυσυλλεκτικού, συμπεριληπτικού, που θα προσπαθεί να συμπεριλαμβάνει ανθρώπους το ευρύτερου προοδευτικού δημοκρατικού χώρου.

Αυτό το όραμα με τον Στέφανο Κασσελάκη υλοποιείται και γίνεται πράξη. Δεν είναι ότι διαχωρίζουμε το παρελθόν, επιβεβαιώνουμε το πρόσφατο παρελθόν. Ένας οραματικός πολιτικός ηγέτης που για διάφορους λόγους αποχώρησε βλέπει το όραμά του να γίνεται πραγματικότητα και το μήνυμα που εξέπεμψε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχει χώρος για όλους ακόμη κι αν ο κόσμος που ενδιαφέρεται, δεν έχει διαγράψει κομματικά χιλιόμετρα, έχει όμως κοινωνική, επιστημονική και επαγγελματική αναφορά κι αυτό έχει τη σημασία του», είπε χαρακτηριστικά.

Παρότρυνση προς τον ΣΥΡΙΖΑ τα λεγόμενα Τσίπρα στο Φόρουμ των Δελφών

Στο μεταξύ ο κ. Μεϊκόπουλος δεν δίστασε να σχολιάσει και την στάση του Αλέξη Τσίπρα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και τη δήλωσή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει μόνος του και κινδυνεύει να βγει δεύτερος.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε αρνητικά το σχόλιο αυτό του Αλέξη Τσίπρα και αναλύοντας τα λεγόμενά του είπε ότι η δήλωσή του είναι μία παρότρυνση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη να «τρέξει» τις διαδικασίες προκειμένου η κοινωνική αντιπολίτευση που υπάρχει να βρει πολιτική ανταπόκριση.

«Υπάρχει μία διογκούμενη κοινωνική αντιπολίτευση η οποία δεν έχει βρει πολιτική στέγη. Είναι παρότρυνση στον ΣΥΡΙΖΑ να πολιτικοποιήσει το αίτημα όλου αυτού του κόσμου και η ανάγνωση που κάνει δεν είναι λανθασμένη. Ναι μεν υπάρχει δημοσκοπική άνοδος θεαματική για τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ πέφτει. Όμως και πάλι τα ποσοστά που καταγράφονται δεν φτάνουν για να απειλήσουν ορατά την πρωτοκαθεδρία της ΝΔ. Υπάρχει η γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων, πολύ μεγάλα ποσοστά πολιτών απογοητευμένα, υπάρχει μια μεγάλη αποχή του κόσμου από πολιτικές διαδικασίες, το 52%, υπάρχει μία μάζα ανθρώπων που χρειάζεται να βρει μία απόκριση, αυτό ήθελε να πει ο Τσίπρας, παρότρυνση στον πολιτικό χώρο να «τρέξει»».

Σε ότι αφορά στον πήχη που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε πως ο πήχης θα φτάσει όσο ψηλά τον σηκώσει το κόμμα, λέγοντας πως υπάρχει φοβερή απογοήτευση στον κόσμο ενώ και οι πρόσφατες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση έδειξαν ότι όπου η ΝΔ προσπάθησε να κηδεμονεύσει την ψήφο του κόσμου έχασε εκκωφαντικά, φέροντας το παράδειγμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Και το ίδιο κάνει τώρα ο Κ. Μητσοτάκης. «Μητσοτάκης ή χάος», «Πίσω από κάθε ευρωβουλευτή μου είμαι εγώ», προσπαθεί να δώσει στις Ευρωεκλογές άρωμα εθνικού χαρακτήρα. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δει το 2 μπροστά η ΝΔ. Φανταστείτε μία εικόνα να έχει η ΝΔ 29% και ο ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάσει το 20%. Δεν είναι προάγγελος πολιτικών εξελίξεων;», σημείωσε.

Δεν έχουν δοθεί ακόμη οι αποζημιώσεις στους Θεσσαλούς- Γίνονται έργα και δεν έχουν πληρωθεί οι εργολάβοι

Ο κ. Μεϊκόπουλος όμως εκτός από τις Ευρωεκλογές μίλησε και για τη Θεσσαλία και την πορεία των αποκαταστάσεων λέγοντας ότι οι αποζημιώσεις είναι  το ζητούμενο σε όλη τη Θεσσαλία.

«Μπορεί να ανακοινώνονται ποσά πληθαίνουν όμως οι καταγγελίες ανθρώπων ότι δεν έχει πάρει την αποζημίωση ούτε για την οικοσκευή. Δεν συζητάω για κτηνοτρόφους, αγρότες κι ότι ακόμη σε κατεστραμμένα σπίτια στέλνουν ΕΝΦΙΑ κτλ», είπε ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι σε επίπεδο Μαγνησίας γίνεται αγώνας δρόμου γιατί εκτός από το κεφάλαιο των αποζημιώσεων υπάρχει και το κεφάλαιο των αποκαταστάσεων.

Είπε ότι όποιες διαδικασίες έχουν εκτελεστεί δεν έχουν πληρωθεί και έφερε το παράδειγμα του Αν. Πηλίου όπου για τις αποκαταστάσεις έχουν ανακοινωθεί 4εκ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Βουλευτή έχουν εκτελεστεί έργα 1,5 εκ ευρώ, τα οποία δεν έχουν πληρωθεί και έχουν σταματήσει οι εργασίες από τους εργολάβους.

Ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε την ανάγκη για την άμεση ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων και επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ομαλή πρόσβαση στις παραλίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, με την προσβασιμότητα να είναι το ζητούμενο.

Μάλιστα σχολίασε και τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών κ. Ταχιάου ότι οι αποκαταστάσεις των υποδομών θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. «Μας κάνε πλάκα ο άνθρωπος. Μέχρι το Πάσχα πρέπει να έχουν περατωθεί στο καλύτερο δυνατό σημείο», υπογράμμισε ο κ. Μεϊκόπουλος.

 

Το Υπ. Ναυτιλίας δεν έχει λεφτά και πετά το μπαλάκι στο Υπ. Οικονομικών για τη γραμμή Θεσσαλονίκη- Σποράδες

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα νησιά των Σποράδων λέγοντας πως φαίνεται πως τα νησιά κερδίζουν το στοίχημα του τουρισμού, ωστόσο υπάρχει τεράστια αγωνία για την ακτοπλοϊκή τους σύνδεση. Επεσήμανε ότι μπορεί να ετοιμάζονται χιλιάδες τουρίστες να επισκεφθούν τις Σποράδες, όμως ακόμη και σήμερα όποιος θέλει να εκδώσει εισιτήριο βλέπει μόνο τη σύνδεση με τον Βόλο, καθώς δεν υπάρχουν επίσημα δρομολόγια για τα νησιά.

Ακόμη έθιξε το θέμα της σύνδεσης των νησιών με το Μαντούδι, που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου έως τον Σεπτέμβριο, μην συμπεριλαμβάνοντας την περίοδο του Πάσχα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, ένα αίτημα των νησιωτών,  με τον κ. Μεϊκόπουλο να υπογραμμίζει ότι «από τη συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας αποκαλύφθηκε ότι το Υπουργείο δεν έχει φράγκο και πέταξε το μπαλάκι  στο Υπ. Οικονομικών να βρει τρόπο να επιδοτήσει τη γραμμή», συμπληρώνοντας ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για ένα δρομολόγιο με το οποίο πέρυσι μετακινήθηκαν 75.000-80.000 επισκέπτες.

Απόδοση ραδιοφωνικής απόδοσης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.