Μιχάλης Μιτζικός: Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στα Αργυραίικα των Καλών Νερών

Συνεχίζεται η κατάσβεση εστιών

Σε πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στον οικισμό Αργυραίκα στα Καλά Νερά, όπως μετέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου κ. Μιχάλης Μιτζικός που βρίσκεται στο σημείο.

Όπως τόνισε άμεσα έσπευσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο Έρικσον, το οποίο πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού στο σημείο της πυρκαγιάς.

“Τυχαίνει να κάνουμε και τη διάνοιξη δρόμου στα Αργυραίικα από Καλά Νερά- Βυζίτσα. Αυτό έπαιξε ρόλο, γιατί λειτούργησε ο δρόμος ως ζώνη πυρόσβεσης και πέρασαν πιο γρήγορα τα πυροσβεστικά οχήματα”, επεσήμανε ο κ. Μιτζικός, αναφέροντας πως στο σημείο βρίσκεται  ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Παρόντες και οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Ν. Πηλίου  Δημ. Ραμματάς και  Απ. Διανέλλος.

Οι εστίες δεν έχουν ακόμη κατασβεστεί, όπως είπε ο Δήμαρχος, έχουν όμως περικυκλωθεί και υπάρχει πλήρης έλεγχος. Πιθανώς η αιτία της πυρκαγιάς να προέρχεται από φωτιά που ξέσπασε σε ΙΧ. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως και οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες και σημείωσε ότι όλοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου, της ΠΕ Μαγνησίας και εθελοντών ήταν άμεση, ενώ στο σημείο έφτασαν από την πρώτη στιγμή 15 πυροσβέστες και πέντε οχήματα από τον Βόλο και ενίσχυσαν τα υπάρχοντα που έφτασαν από την Αργαλαστή. Από την πρώτη στιγμή επιχειρεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον.

Δείτε φωτογραφίες:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.