Μνημόνιο συνεργασίας του Δ. Νοτίου Πηλίου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με πεδία συνεργασίας σε πολλούς τομείς

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Πηλίου σε συνεδρίασή του.
Όπως αναφέρεται στο μνημόνιο, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει θέσει ως στρατηγικό του στόχο τη διάχυση της γνώσης την οποία παράγει και διαθέτει και τη σύνδεση του με τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους, αξιοποιώντας το επιστημονικό του δυναμικό και παρέχοντας υπηρεσίες, οι οποίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση κοινωνικών και αναπτυξιακών προβλημάτων και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου επιδιώκει τη βιώσιμη, ισόρροπη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη του Πηλίου και την αντιμετώπιση των οικονομικών, κοινωνικών, διαρθρωτικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής του με την αξιοποίηση της διαθέσιμης επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας.
Αντικείμενο του συγκεκριμένου Μνημονίου , αποτελεί η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας και επιλογής αντίστοιχων πεδίων δράσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που θα επιδιώξουν να υλοποιήσουν από κοινού οι δυο φορείς, καθώς και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών ενδυνάμωσης και δημιουργίας δεσμών των τοπικών κοινωνιών με την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Οι πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν με τη συμμετοχή και των δύο μερών, θα διαμορφωθούν σταδιακά σε προτεινόμενες δράσεις που εμπίπτουν σε πεδία συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, και στη συνέχεια θα εξειδικεύονται και διατυπώνονται στη μορφή «Προγραμματικής Συμφωνίας». Τα πεδία συνεργασίας, καθώς και οι «Προγραμματικές Συμφωνίες» που θα προτείνονται, θα εξετάζονται και επικυρώνονται από το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα ασκούν συντονιστικό ρόλο.
Για την εφαρμογή του παρόντος Μνημονίου, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή από τα δύο μέρη και τα μέλη της θα οριστούν από το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Επιτροπή θα αναλάβει να διαμορφώσει προτάσεις σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριοτήτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Πεδία Συνεργασίας
Ως πεδία συνεργασίας ορίζονται καταρχάς τα ακόλουθα:
Καταγραφή, ανάλυση και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Τοπική Ανάπτυξη. Τουριστική Ανάπτυξη.
Επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Προστασία και διαχείριση φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή. Δίκτυα. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, κοινωνία της πληροφορίας. Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Αθλητισμός. Δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση. Αξιοποίηση δημοτικών πόρων και δημοτικής περιουσίας. Στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.