Μπέος για ηχορύπανση στα Παλαιά: “Επειδή είναι το σπίτι τους εκεί, θέλουν και ησυχία”!

"Ο Βόλος δεν είναι δικό τους σπίτι" δήλωσε ο Δήμαρχος Βόλου παίρνοντας το μέρος των καταστημάτων

Τη δική του απάντηση έδωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στις αντιδράσεις κατοίκων των Παλαιών για την ηχορύπανση που προκαλείται από τα καταστήματα διασκέδασης που λειτουργούν στην περιοχή, όπως μεταφέρουν οι κάτοικοι. Οι κάτοικοι έφτασαν στην Αστυνομική Διεύθυνση αλλά και στον Εισαγγελέα για το ζήτημα, καθώς όπως τονίζουν δεν μπορούν να βρουν την ησυχία τους, όμως ο Αχ. Μπέος φαίνεται πως νίπτει τας χείρας του στο θέμα που αφορά δημότες του Βόλου και δηλώνει πως οι αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής φτάνουν μέχρι σε ένα σημείο. Καλεί δε τους κατοίκους να χαρούν τη ζωντάνια της περιοχής και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι ο Βόλος δεν είναι δικό τους σπίτι.

 

Οι αντιδράσεις των κατοίκων των Παλαιών έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Διαμαρτύρονται για έντονη ηχορύπανση, σχεδόν όλες τις ημέρες τις εβδομάδας και για σκηνές που εκτυλίσσονται στα κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν στην περιοχή, που δεν συνάδουν με μια ήσυχη γειτονιά. Μετέφεραν την ανησυχία τους αυτή στην Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας να μπει φρένο στα κέντρα διασκέδασης και στις ώρες που παίζουν μουσική, αλλά και να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, ενώ έφτασαν και στην Εισαγγελία Βόλου.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του δεν παίρνει θέση ουσιαστική για το θέμα, εμμέσως όμως στηρίζει τις επιχειρήσεις και καλεί τους κατοίκους να χαρούν αυτή τη ζωντάνια που πλέον επικρατεί στα Παλαιά.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία» σημείωσε χαρακτηριστικά πως οι αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής είναι μέχρι ενός σημείου.

«Ούτε μπορεί η δημοτική αρχή να πει στον επιχειρηματία κλείσε τη μουσική, ούτε μπορεί να πάρει κάποιον αυτόφωρο. Αυτή είναι δουλειά της αστυνομίας είτε την κάνει καλά, είτε δεν την κάνει.  Εγώ έχω μία άλλη λογική σε αυτό το θέμα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αν κάποιοι θεωρούν ότι επειδή εδώ είναι το σπίτι μου, θέλω ησυχία κτλ, , ο Βόλος δεν είναι δικό τους μαγαζί, ούτε όλος ο Βόλος είναι σπίτι», ανέφερε.

Σε ερώτημα εάν έχει τροποποιηθεί το πολεοδομικό σχέδιο ως προς τις χρήσεις του σε εκείνο το σημείο, ο Αχ. Μπέος είπε πως η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει αλλάξει κάτι.

«Δεν έχουμε αλλάξει εμείς κάτι. Έτσι το βρήκαμε, απλά εμείς βάλαμε την περιοχή των Παλαιών σε μια ανάπτυξη, σε μια περίοδο όπου φτιάχνουμε δρόμους, αποχετευτικό, πεζοδρόμια, διαμορφώνουμε όλη την περιοχή προς το καλύτερο και εκεί το 90% της νεολαίας το έκανε στέκι, τους αρέσει και καλά κάνουν. Δεν είναι θέμα κόντρας, είναι ελεύθερος χώρος. Μπορεί να είναι κάποιος και να θέλει να κοιμάται στις 23:00. Το σέβομαι,  αλλά από κει και πέρα υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές και θεωρώ ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση», συμπλήρωσε.

Ανέφερε πως και οι επιχειρηματίες πρέπει, εάν και εφόσον πραγματικά κάνουν ηχορύπανση και ενοχλούν,  να προσπαθήσουν να μειώσουν τις εντάσεις και οι κάτοικοι να συνυπάρξουν και να χαρούν αυτό που γίνεται.

«Παλιά λέγανε ότι είναι μέσα στη βρώμα, εγκαταλειμμένα σπίτια, τώρα που υπάρχει ζωή, τι; Πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή. Αυτό αφορά αυτούς. Εγώ δεν μπορώ», είπε ο Αχ. Μπέος και σημείωσε πως δεν είναι στο δικό του χέρι να επιβάλει τους νόμους, μιας και αυτό το θέμα άπτεται της δικαιοδοσίας της αστυνομικής διεύθυνσης και κατά πόσο εκείνη θα είναι ανεκτή.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.