Ν. Αθανασάκης: «Στη Νέα Δημοκρατία είναι ευπρόσδεκτοι όλοι- Είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας»

Τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας στο Ράδιο ΕΝΑ

Ως ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας με στόχο την προσφορά στην κοινωνία χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας κ. Νίκος Αθανασάκης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, με αφορμή το 14ο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο ξεκινά αύριο τις εργασίες του.

 

Ο κ. Αθανασάκης επεσήμανε ότι η ΝΔ είναι το μοναδικό κόμμα που ανά τακτά χρονικά διαστήματα διενεργεί  συνέδρια,  που μέσα από αυτά ψηφίζονται τα όργανά της , όπως η πολιτική επιτροπή και οι διάφορες άλλες γραμματείες, ενώ  γίνεται και  διάλογος για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, την οικονομία και το κόμμα.

«Είναι το 14ο συνέδριο που κάνει η ΝΔ από το 1974 μέχρι σήμερα και πάντα η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες σε τέτοιο βαθμό,  ώστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ορίζεται από το καταστατικό της πότε θα γίνεται το συνέδριο», σημείωσε ο ίδιος και ανέφερε πως το συνέδριο αναβλήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ τάχθηκε υπέρ των συνεδρίων, καθώς εκεί εκφράζονται όλα τα στρώματα της κοινωνίας. « Οι σύνεδροι που έχει η ΝΔ είναι χιλιάδες, έχουν εκλεγεί από τις 23 Οκτωβρίου από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των πολιτικών οργάνων πανελλαδικά και των συνέδρων και βρίσκουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε και εποικοδομητική κριτική και απόψεις και προτάσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία», επεσήμανε.

Στη ΝΔ μιλάμε με όρους 2022- Είναι ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό με ξεκάθαρη ιδεολογία

Αναφορικά με τον πολιτικό προσανατολισμό της ΝΔ, ο κ. Αθανασάκης υποστήριξε πως στο κόμμα μιλούν με όρους 2022 και δεν μπορεί να έχει τις στεγνές γραμμές και τις στεγνές τοποθετήσεις της δεκαετίας του ‘60 , ‘70 και  του ‘80. «Οι εποχές αλλάζουν, οι κοινωνίες αλλάζουν και οι απαιτήσεις της κοινωνίας και των πολιτών αλλάζουν. Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη ιδεολογία εδώ και πολλά χρόνια. Το γεγονός ότι μετέχουν πολλοί τεχνοκράτες στην Κυβέρνηση, που έρχονται από άλλους χώρους πολιτικούς και ιδεολογικούς αυτό είναι εντελώς θεμιτό. Η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, ένα κόμμα εξουσίας από τη στιγμή που ιδρύθηκε από το 1974 από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ένα κόμμα εξουσίας πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικό και δεχόμαστε όλα τα μέλη και τα άτομα που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο ανεξαρτήτως εάν στον πρότερο πολιτικό τους βίο ανήκαν σε μια άλλη παράταξη ή σε έναν άλλο χώρο», υπογράμμισε ο ίδιος και τόνισε ότι στη ΝΔ κανείς δεν αποκλείεται.

«Το θέμα είναι αυτός που θα μετέχει στην προσπάθεια του κόμματος και της κυβέρνησης να μπορέσει να βοηθήσει την κοινωνία , να είναι χρήσιμος για την κοινωνία. Γι’  αυτό και όσοι ασχολούμαστε εθελοντικά σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο, πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε θέλει να προσφέρει είναι ευπρόσδεκτος», συμπλήρωσε.

Πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά όμως ζούμε ακραίες καταστάσεις

Ο κ. Αθανασάκης όμως μίλησε και για την αλλαγή στρατηγικής της ΝΔ και της κυβέρνησης, που χαρακτηρίζεται ως ένα φιλελεύθερο κόμμα, διενεργεί όμως τώρα μια επιδοματική πολιτική.

«Αυτό συμβαίνει γιατί εδώ και 2,5 χρόνια ζούμε σε μια «ανώμαλη» οικονομία, που γίνεται μόνο υπό συγκεκριμένες περιστάσεις, ή από πόλεμο ή από πανδημία που δυστυχώς η γενιά μας τη ζει. Φυσικά πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά, στην ελεύθερη οικονομία, στην αυτορρύθμιση, αλλά αυτά όλα δεν μπορούν να γίνουν όταν τα δεδομένα έχουν αλλάξει τόσο ριζικά. Η κυβέρνηση μπορεί να πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία αλλά είναι και μια κυβέρνηση που έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο. Θα στηρίξει την κοινωνία, ιδίως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ώστε να ξεπεραστεί ο τεράστιος αυτός σκόπελος. Αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, είναι απίστευτα. Ζούμε μια πανδημία και τώρα ζούμε έναν πόλεμο μέσα στην Ευρώπη. Πρέπει η κυβέρνηση να επέμβει και να βοηθήσει ιδίως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη δήλωση του Βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλη Οικονόμου περί τζαμπατζήδων επισημαίνοντας πως ο κ. Οικονόμου εννοούσε πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που επίτηδες ενώ έχουν, δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Ταυτόχρονα, τόνισε πως για τους πολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους αποδεδειγμένα ο Υπουργός Ενέργειας κ. Σκρέκας ανέφερε όλο το πλαίσιο στο οποίο μπορούν να αποταθούν οι πολίτες και να μην υπάρξει καμία διακοπή ηλεκτροδότησης. «Είναι δηλώσεις του Υπουργού και όπου το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, θα λυθεί», κατέληξε  ο κ. Αθανασάκης.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.