Ν. Χαυτούρας: «Ντροπή που το Κ. Υγείας Ζαγοράς βρίσκεται… πριν την κατεδάφιση»

Λόγω της αδιαφορίας των αρμόδιων, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας

Ντροπή χαρακτήρισε το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς βρίσκεται ένα στάδιο πριν την κατεδάφιση, λόγω της επί χρόνια αδιαφορίας των αρμόδιων, ο Νίκος Χαυτούρας πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Μαγνησίας, με αφορμή ότι η δομή με τις τελευταίες έντονες βροχές πλημμύρισε ξανά. Ο ίδιος αποδίδει την εικόνα εγκατάλειψης σε συστηματική απαξίωση του συστήματος δημόσιας υγείας από την Πολιτεία.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη και είπε ότι εδώ και χρόνια το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, βρίσκεται σε εγκατάλειψη και ένα στάδιο πριν την κατεδάφιση, ενώ ο ίδιος, που επισκέφθηκε τη δομή πριν δύο χρόνια που ήταν υποψήφιος βουλευτής, σημείωσε ότι προκαλεί θλίψη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο.
Όπως είπε δεν είναι μόνο το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, αλλά υπάρχει μία γενικότερη προσπάθεια αποδόμησης και διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των κτιριακών εγκαταστάσεων, είναι ένα θλιβερό γεγονός, που δείχνει τη βούληση της Πολιτείας να απαξιώσει την Π.Φ.Υ., με αποτέλεσμα να μην έχει κτίρια, εξοπλισμό και έμψυχο υλικό.
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τόνισε ότι το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς είναι στη χειρότερη κατάσταση, σε σύγκριση με τα άλλα Κ.Υ. της Μαγνησίας, αλλά και τα υπόλοιπα δεν μπορούν να λειτουργήσουν καλύπτοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Δεν γίνονται ακτινογραφίες,
ούτε μια γενική αίματος…
Έφερε ως παράδειγμα το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, που έχει να κάνει γενική εξέταση αίματος εδώ και χρόνια, η εταιρεία που το είχε διαθέσει εξοπλισμό, πήρε τα μηχανήματα, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πλήρωνε τα αντιδραστήρια και τόνισε ότι ένα Κέντρο Υγείας που πρέπει να κάνει μια ακτινογραφία και μια γενική αίματος, δεν μπορεί να τα κάνει.
Επίσης ανέφερε ότι στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ενώ έχει τα μηχανήματα καινούργια στα κουτιά τους, δεν έχει οδοντίατρο, έκανε λόγο για στοχευμένη εγκατάλειψη και είπε ότι περιμένουμε το φυσικό φαινόμενο, για να μας θυμίσει την κατάσταση που βρίσκεται και στη συνέχεια οι αρμόδιοι να το ξεχάσουν πάλι.
Σε σχέση με το ότι το Κ.Υ. Ζαγοράς πλημμύρισε ξανά λόγω της στέγης, ο κ. Χαυτούρας είπε ότι δυστυχώς είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. “Η αλήθεια δεν κρύβεται και δεν φαίνεται να έχει σοβαρή διάθεση η Πολιτεία να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, θεμελιώδες στοιχείο του οποίου είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις. Είναι ντροπή που τόσα χρόνια δεν κάνουν τίποτα, για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς”, δήλωσε ο Νίκος Χαυτούρας.
Ο γιατρός τόνισε ότι η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να αναβαθμίσει Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι πολίτες της περιφέρειας δεν νιώθουν σιγουριά με την πρωτοβάθμια υγεία που υπάρχει, ενώ υπάρχουν χωριά που έχει να πατήσει γιατρός και πάνω από έναν μήνα.
Ζήτησε δε από την 5η ΥΠΕ και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για το κτιριακό πρόβλημα που σέρνεται εδώ και χρόνια και κανένας δεν έδωσε λύση.
Τέλος, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ότι πρόβλημα υπάρχει σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ και πλέον τώρα που έχουν γίνει εμβολιαστικά κέντρα, τα προβλήματα έχουν αυξηθεί, διότι δεν επαρκούν οι χώροι, ενώ γίνονται και τεστ Covid.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.