Ν. Φορτούνας: Στο στάδιο της τελικής φάσης η επένδυση στον Αλατά

Ο πρώην δήμαρχος τόνισε ότι υπήρχε συμφωνία και τα χρήματα θα καταβληθούν

Το γεγονός ότι εξασφαλίστηκαν οι άδειες και η επένδυση στον Αλατά θα προχωρήσει, τόνισε ο πρώην δήμαρχος Ν. Πηλίου Νίκος Φορτούνας, απαντώντας στον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο Ν. Πηλίου Μανώλη Γιαμαρέλο που ανέφερε προ ημερών στο «Ράδιο Ένα», ότι η επένδυση στον Αλατά δεν πρόκειται να γίνει ούτε σε …70 χρόνια και ότι οι επενδυτές οφείλουν στον Δήμο 160.000 € από ενοίκια.
Ο κ. Φορτούνας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη και συνέστησε στον κ. Γιαμαρέλο και στους άλλους συναδέλφους του, πριν αναφερθεί και πάρει θέση για την επένδυση, να μελετήσει τον φάκελο της επένδυσης, ο οποίος είναι ογκωδέστατος και αφορά τη διαδρομή των 23 ετών που έγινε ως τώρα.
Ο πρώην δήμαρχος είπε ότι η επένδυση είναι προς το τέλος της, καθώς οι αδειοδοτήσεις έχουν εξασφαλιστεί, βρίσκεται στο στάδιο της τελικής φάσης, αν και η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε κάποια προβλήματα.
Ο κ. Φορτούνας τόνισε ότι επένδυση ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου 1998 και ενώ οι οιωνοί αρχικά ήταν καλοί, σε κάποιο σημείο έγινε η παρέμβαση των περιβαλλοντικών οργανώσεων που δημιούργησαν αυτές τις καθυστερήσεις. Επίσης τόνισε ότι έγινε η παράταση της μίσθωσης, με την πάροδο 20 ετών (γιατί ήταν 50 συν 15 χρόνια) μετά από αίτημα της εταιρίας, ο Αλατάς παραχωρήθηκε για 100 χρόνια και βελτιώθηκαν οι όροι της παραχώρησης με 100.000 € ετησίως για τον Δήμο, συμμετοχή στο 1,5% των ακαθάριστων εσόδων και τιμαριθμική αναπροσαρμογή 2,5%.
«Επειδή υπήρχε κωλυσιεργία στο θέμα των αδειών, είχαμε συμφωνήσει τα μισθώματα που ήταν 20.000 € ετησίως, να καταβληθούν όταν βγουν οι άδειες, όπως και θα γίνει», επισήμανε ο πρώην δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, αναφερόμενος στις οφειλές προς τον Δήμο.
Ο κ. Φουρτούνας επισήμανε ότι η επένδυση θα πάρει πόσιμο νερό από το φράγμα Παναγιώτικο και η μελέτη δεν προβλέπει αφαλάτωση, ενώ η σύνδεση της νησίδας με το φράγμα θα γίνει με δαπάνη της εταιρίας, κάτι που αποτελεί απόφαση του Κοινοτικού και μετέπειτα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ίδιος τόνισε ότι το νερό είναι υπεραρκετό και έχει προβλεφθεί η χωρητικότητα του φράγματος να καλύψει εκτός από τις υδρευτικές και τις ανάγκες ύδρευσης του Νοτίου Πηλίου και τις ανάγκες του βορείου άξονα από το Νεοχώρι μέχρι τη Σηπιάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.