Ν. Παπαπέτρος: «Η κατάσταση είναι όπως μετά τον Daniel- Περιφερειακά οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι»

Για ποια καθαρή πόλη μιλά ο Δήμαρχος, αναρωτιέται ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο

«Για ποια καθαρή πόλη μιλά ο Δήμαρχος», αναρωτήθηκε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος, επισημαίνοντας ότι σε περιφερειακές συνοικίες δρόμοι είναι ακόμη κατεστραμμένοι από τις περσινές πλημμύρες και δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Παράλληλα, ο κ. Παπαπέτρος αναφέρθηκε και στις γραμμές του Μουτζούρη, οι οποίες τσιμεντώθηκαν από τον Δήμο, στην Αγριά, υπογραμμίζοντας ότι ένα μνημείο, ακόμη κι αν είναι ασυντήρητο δεν το καταστρέφουμε.

 

 

«Οι γραμμές του τρένου του Πηλίου έχουν χαρακτηριστεί ως μνημείο. Ότι ένα μνημείο πιθανώς να είναι ασυντήρητο δεν σημαίνει ότι δικαιούμαστε να το καταστρέψουμε. Δεν είναι το μοναδικό μνημείο που δεν είναι συντηρημένο, υπάρχουν κι άλλα, οικήματα, εγκαταστάσεις , μηχανολογικός εξοπλισμός πχ στο Τσαλαπάτα, που δεν είναι συντηρημένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο, υπογραμμίζοντας ότι μετά την κίνηση αυτή του Δήμου Βόλου για το τσιμέντωμα των γραμμών η  Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων έχει επέμβει και πάλι με αναφορά στην Εισαγγελία για την καταστροφή των γραμμών της Αγριάς

Η κατάσταση είναι όπως μετά τον Daniel

Με αφορμή το διαδικτυακό οδοιπορικό του Αχιλλέα Μπέου στο παραλιακό μέτωπο από τη Γορίτσα ως την Αγριά, όπου κατήγγειλε ο Δήμαρχος ότι είναι γεμάτο σκουπίδια, ο κ. Παπαπέτρος τον προέτρεψε να κάνει αντίστοιχο οδοιπορικό και στην παραλιακή ζώνη του Βόλου από τον Αθανασάκειο Μουσείο και τον Ίσαλο ως το Ξενία.

«Εκεί που έκανε οδοιπορικό, στην παραλιακή ζώνη έχει δει το τμήμα της παραλίας εκεί που είναι ο Ίσαλος μέχρι το Ξενία σε τι κατάσταση είναι ; Έχει δει την παραλία των Αλυκών που πήγε να κάνει μπάνιο για να μας πείσει ότι τα νερά είναι καθαρά; Δεν φτάνει τα νερά να είναι καθαρά . Να δει την κατάσταση της παραλίας. Έχει γίνει ένα έργο από τις καταστροφές και μετά; Έχουν καθαριστεί καθόλου οι παραλίες αυτές; Στις Αλυκές μιας και είναι καλοκαίρι και μιλάμε για θάλασσα, έχετε δει στην Αγία Ειρήνη εκεί που κατέβαιναν τα ρέματα τι έχει γίνει; Η κατάσταση εκεί στις Πλάκες που είναι οι σύλλογοι των χειμερινών κολυμβητών, εάν δεν συντηρούνταν οι εγκαταστάσεις με την εργασία των ιδίων θα ήταν σε τραγική κατάσταση ακόμη. Έχει σκουπίδια από το Μουσείο έως το Ξενία. Για ποια καθαρή πόλη μιλάμε;», υπογράμμισε ο κ. Παπαπέτρος και αναφέρθηκε και στην κατάσταση του κέντρου της πόλης από την οδό Γαλλίας και πάνω λέγοντας ότι ουσιαστικά είναι στην κατάσταση μετά τον Daniel με λάσπες και χώματα, ενώ σημείωσε ότι  και τα φρεάτια θα δημιουργήσουν ξανά πρόβλημα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις περιφερειακές συνοικίες υπογραμμίζοντας ότι οι ζημιές σε περιοχές όπως ο Άγιος Ονούφριος, η Ανακασιά, ο Άνω Βολος δεν έχουν αποκατασταθεί και υπάρχουν ακόμη κατεστραμμένοι δρόμοι, οι οποίοι δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ.

Ο κ. Παπαπέτρος ακόμη αναφέρθηκε στα σκουπίδια που υπάρχουν ακόμη στη γέφυρα κάτω από το 2ο Λύκειο στον Άναυρο, χαρακτηρίζοντάς τα και ως ντεκόρ που κρέμονται.

«Δεν είναι αρμοδιότητα να καθαριστεί η πλαζ; Τα σκουπίδια κρέμονται σαν ντεκόρ πάνω από την γέφυρα και ταυτόχρονα προμηθευόμαστε εορταστικό στολισμό για τα Χριστούγεννα», κατέληξε ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.