Νάνσυ Καπούλα: Ανοιχτή στο θέμα των συνεργασιών για το Δήμο Βόλου

«Η πόλη έχει πάρει μια λανθασμένη πορεία, που δεν αξίζει, με ασχήμιες που δεν μας ταιριάζουν και ανυπαρξία έργου και αποτελεσματικότητας..¨τόνισε η πρόεδρος του ΤΕΕ.
"Στόχος μας να διπλασιάσει η πόλη τα εισοδήματά της και να μειώσει την ανεργία" όπως είπε

Ανοιχτή στο θέμα των συνεργασιών, αρκεί να είναι άνθρωποι αποφασισμένοι για το κοινό καλό, με μοναδικά κριτήρια καλή συνεργασία, δυνατότητα και θέληση για δουλειά στο Δήμο Βόλου, δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος και πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα που τόνισε την ακλόνητη δύναμη και θέληση που έχει να πάει μπροστά τον Βόλο για μια πόλη που μας αξίζει.
Η κ. Καπούλα μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» μια μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση διεκδίκησής του δήμου Βόλου και τόνισε ότι τη Δευτέρα, στη συγκεκριμένη εκδήλωση, έγινε μια αθρόα και συγκινητική προσέλευση του κόσμου, που δήλωσε παρών, θέλοντας να καταγράψει με τη δική του παρουσία και τη δική του φωνή το γεγονός ότι η πόλη, στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης και στα δρώμενα του Δήμου Βόλου, έχει πάρει μια λανθασμένη πορεία, που δεν αξίζει στην πόλη, με ασχήμιες που δεν μας ταιριάζουν και ανυπαρξία έργου και αποτελεσματικότητας, που μας πλήττουν καθημερινά ως δημότες.

Καταγραφή προβλημάτων

Σύμφωνα με την υποψήφια δήμαρχο, ένας Δήμος πρέπει να έχει άμεση επαφή με τον δημότη, είναι ο βαθμός διοίκησης που πρέπει να δίνει το μέγιστο, ώστε να έχουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, στοιχείο που δεν έχει επιτευχθεί ούτε κατ’ ελάχιστο.
Η υποψήφια δήμαρχος είπε, ότι ξεκινάει από τώρα τον αγώνα, διότι όλους αυτούς τους μήνες, πρέπει να τους αξιοποιήσει – με σκληρή δουλειά μαζί με τους συνεργάτες της – ώστε να φτάσει η καταγραφή των προβλημάτων στο 100%, ώστε να είναι άμεση και αποτελεσματική από την πρώτη κιόλας μέρα που θα αλλάξει η Διοίκηση στο Δήμο Βόλου. Η εκδήλωση της Δευτέρας, ήταν μια συγκέντρωση, στην οποία οι πολίτες εξέφρασαν την ανάγκη αλλαγής, τόνισε η Νάνσυ Καπούλα, που συμπλήρωσε ότι με τους περισσότερους συζητάει καθημερινά, κάτι που ήθελε να μεταφέρουν και να δείξουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους, μια εμπιστοσύνη που, όπως είπε, έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τους ευχαρίστησε που άφησαν ό,τι είχε να κάνει ο καθένας και βρέθηκαν κοντά της «για να μπορέσουμε να κάνουμε έναν αγώνα όλοι μαζί από κοινού».

Λύσεις και εφικτές προτάσεις

Αναφορικά με τους στόχους που θα θέσει για το Δήμο, είπε ότι είναι θέματα που έχει δουλέψει, με τον θεσμικό της ρόλο ως πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, οι παρεμβάσεις του οποίου για διάφορα θέματα ήταν άμεσες και είχαν λύσεις και εφικτές προτάσεις. Η υποψήφια δήμαρχος, είπε ότι φυσικά και γίνεται κριτική στα πεπραγμένα, αλλά πρέπει να δίνεται η λύση, διότι κριτική χωρίς λύση δεν έχει καμία ουσία και κανένα νόημα.
«Επειδή τα θέματα της πόλης τα γνωρίζουμε και έχουμε εργαστεί πάρα πολύ πάνω σ’ αυτά, μπορούμε άμεσα να προτείνουμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει, με λύσεις που είναι εφικτές και προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα που βιώνουμε», επισήμανε.

Ο Δήμος μοχλός ανάπτυξης

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι ο Δήμος αποτελεί κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της νέας τοπικής οικονομίας και μιας οικονομίας όπως του Βόλου, που η πόλη πλήττεται από ανεργία και την ύφεση που βιώνει η χώρα, τόνισε η Νάνσυ Καπούλα. Όπως είπε, ένας Δήμος, αφού τακτοποιήσει τα αυτονόητα, όπως την καθαριότητα, τη διαχείριση των αδέσποτων και τη διαχείριση των απορριμμάτων, θα πρέπει να περάσει σε αναπτυξιακά ζητήματα, για να μπορέσει να πολλαπλασιάσει τα τοπικά εισοδήματα και θέσεις εργασίας.
«Αυτοί είναι άξονες στους οποίους θα κινηθούμε και πάνω στους οποίους έχουμε έτοιμες προτάσεις, που έχουν κατατεθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα που παλέψαμε για την πόλη πάνω σε σοβαρά θέματα, που πολλές φορές απέκρυπτε η Δημοτική Αρχή», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε τις επεμβάσεις που έγιναν το 2015 με το μεγάλο πρόβλημα του βιολογικού, που κατέληγαν ανεπεξέργαστα λύματα στη θάλασσα, που κολυμπούσε ο κόσμος, την πραγματογνωμοσύνη για τη ΔΕΥΑΜΒ. Για το θέμα αυτό είπε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα κληθεί να δώσει μάχη για τη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ η κ. Καπούλα εκτίμησε ότι μπορεί να κερδηθεί, αρκεί η Διοίκηση να πέσει σε χέρια ικανά και σε ανθρώπους που μπορούν να διαχειριστούν τέτοια θέματα, διότι υπάρχει μια δικαστική διαμάχη με μια εταιρία που απειλεί τη ΔΕΥΑΜΒ, μια δημοτική επιχείρηση που διαχειρίζεται το νερό και τη δημόσια υγεία της πόλης.

«Αφήσαμε την πόλη να ατυχήσει»

Η ίδια είπε ότι το συμπέρασμα που βγάζει απ’ όλα αυτά, είναι ότι συνειδητοποιήσαμε ως Βολιώτες ότι αφήσαμε την πόλη να ατυχήσει και να πέσει σε χέρια που δεν είναι ικανά, κάτι που έχει πυροδοτήσει τη θέληση πολλών να ασχοληθούν για να μπορέσει να γίνει η αλλαγή.
Η υποψήφια δήμαρχος είπε ότι θα υπάρξουν τεράστιες αλλαγές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και νέα πρόσωπα που θα δουλέψουν σκληρά και ουσιαστικά, για να μπορέσουμε να δώσουμε στην πόλη ξανά, αυτό που της πρέπει και που θέλουμε όλοι, το καλύτερο για τον Βόλο.

Ανοιχτή σε συνεργασίες

Η κ. Καπούλα δήλωσε ανοιχτή στο θέμα των συνεργασιών, αρκεί να είναι άνθρωποι αποφασισμένοι για το κοινό καλό. Όπως είπε, η ίδια έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργάζεται με άλλους ανθρώπους, το έχει κάνει πράξη και πρόσθεσε ότι μέσα από τη συνεργασία και τις κοινές απόψεις, πρέπει να βγαίνει κοινή συνισταμένη, αρκεί να μπορεί να συνεννοηθεί κάποιος και αν μπορεί να πάρει το καλό από καθένα. Η ίδια είπε, ότι συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια ως πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, άψογα με όλους για θέματα που είναι για το κοινό καλό, όπως και για άλλες συνεργασίες, παρόλο που δέχτηκε την επίθεση της Δημοτικής Αρχής.
Η ίδια είπε, ότι δεν υπάρχει θέμα διαχωρισμών, γιατί τους επόμενους μήνες πρέπει να γίνει ουσιαστική δουλειά πάνω στα θέματα, που έχουν κοινή συνισταμένη και πάνω σ’ αυτό μπορεί να είναι δημιουργικοί και αποτελεσματικοί πάρα πολλοί άνθρωποι, χωρίς να εξετάζεται κάτι άλλο, παρά μόνο η καλή συνεργασία, τη δυνατότητα και τη θέληση να δουλέψουμε γι’ αυτό το στόχο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.