Νέα αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία- 52 θετικές μολύνσεις σε μαθητές της Μαγνησίας

Έξαρση κρουσμάτων στο Τρίκερι- Επίσκεψη του ΕΟΔΥ για λήψη δειγμάτων

Νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται σήμερα στα σχολεία της Μαγνησίας. Συνολικά δηλώθηκαν 52 θετικές μολύνσεις και όλες αφορούν σε μαθητές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σήμερα καταγράφηκαν έντεκα κρούσματα σε σχολεία του νομού. Από αυτά τα πέντε εντοπίζονται στο Τρίκερι.

Από την άλλη, αρκετά αυξημένα είναι σήμερα τα κρούσματα σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καταγράφηκαν 41 κρούσματα σε μαθητές.

Από αυτά,  δύο αφορούν σε μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις στο Τρίκερι, που ο συνολικός αριθμός των μαθητών στο εν λόγω τμήμα, που φοιτούν οι δύο θετικοί μαθητές,  είναι τρεις. Επειδή υπήρξαν όμως και τα κρούσματα στο δημοτικό, σήμερα το πρωί ο ΕΟΔΥ βρέθηκε στην περιοχή και έλαβε δείγματα απ’ όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για αναστολή του εν λόγω τμήματος, ωστόσο ενδέχεται να εκδοθεί σχετική απόφαση, καθώς νοσεί το 50+1 % των μαθητών, όπως αναφέρουν οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Υπ. Παιδείας.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.