Νέα βιομηχανική μονάδα στην Μαγνησία με απασχόληση δεκάδων εργαζομένων

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας, ενώ ήδη γίνονται συζητήσεις με μελλοντικό προσωπικό

Νέα βιομηχανική μονάδα πρόκειται να λειτουργήσει στην Μαγνησία με απασχόληση ίσως δεκάδων εργαζομένων, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και υπολογισμούς, μπορεί να φθάσουν σε πλήρη ανάπτυξη και τις δύο εκατοντάδες, σε όλο τον κύκλο εργασιών. Η εταιρεία, σύμφωνα με όσα γνωρίζει η εφημερίδα «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», δέχεται αιτήσεις ενδιαφερομένων, άγνωστη ωστόσο παραμένει η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας, καθώς οι υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες, δεν έχουν κάνει ξεκάθαρη αυτή την πτυχή.
Πάντως, η εταιρεία, εργοστάσια της οποίας βρίσκονται σε αρκετές χώρες του κόσμου, ενώ η ίδια δραστηριοποιείται στην χώρα μας, εδώ και είκοσι περίπου χρόνια, δεν έκανε επίσημα γνωστή την ημέρα έναρξης.
Αρκετές θέσεις εργασίας πάντως, πέραν των όσων αναπτυχθούν άμεσα ή μελλοντικά, με την έναρξη λειτουργίας της μονάδας, δημιουργήθηκαν ήδη με το χτίσιμο των εγκαταστάσεων, στις οποίες απομένει μόνο, η τοποθέτηση των μηχανημάτων λειτουργίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει εγκρίνει ήδη την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τους περιβαλλοντικούς όρους της υπό ίδρυση μονάδας συσκευασίας και αποθήκευσης, στην οποία αναφέρεται μάλιστα, ότι ο ελάχιστος χρόνος ζωής και παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης, ορίζεται στα 30 έτη. Στην ίδια μελέτη μάλιστα, αναφέρεται ότι εκτός από τις µόνιµες θέσεις εργασίας εντός της µονάδας, άµεση είναι η σχέση και συνεργασία µε µεταφορείς, τόσο για τη µετακίνηση των Α’ υλών προϊόντων προς τη µονάδα, όσο και των τελικών προϊόντων προς τα σηµεία τελικής διάθεσης. Η μονάδα θα εγκατασταθεί σε έναν χώρο, συνολικής επιφάνειας 35.000m2
και θα περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο συνολικής επιφάνειας 8.500m2 περίπου, στο οποίο θα πραγματοποιείται η συσκευασία και αποθήκευση των προϊόντων και κτίριο 270m2 περίπου, το οποίο θα στεγάζει τα γραφεία της εταιρείας. Η δραστηριότητα, βρίσκεται εντός περιοχής που προβλέπεται η εγκατάσταση υψηλής, μέσης και χαμηλής όχλησης δραστηριοτήτων και κατά συνέπεια από το σύνολο των θεσμοθετημένων δεσμεύσεων δεν προκύπτει ασυμβατότητα της περιοχής εγκατάστασης με το εν λόγω έργο.
Η συσκευαστική δραστηριότητα δε θα είναι συνεχής, αλλά θα προγραμματίζεται και θα εκτελείται σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς και το σχετικό πρόγραμμα της εταιρείας.
Ο περιβάλλοντας χώρος και το γήπεδο που θα ιδρυθεί η δραστηριότητα κρίνονται
κατάλληλα πάντως για την ίδρυση της δραστηριότητας, σύμφωνα με σχετική αυτοψία υπαλλήλων της Δ/νσης Ανάπτυξης των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων.

Η.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.