Νικήτας Πρίντζος: Ανασφάλεια στον αγροτικό κόσμο

«Η βράβευση της ΕΒΟΛ μας έδωσε δύναμη» τονίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου

Στο βραβείο Diamonds of the Greek Economy 2019, που παρέλαβε η ΕΒΟΛ στην τελετή βράβευσης, σύμφωνα με το οποίο η Βολιώτικη γαλακτοβιομηχανία είναι η 16η πιο εύρωστη και με προοπτικές στη χώρα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρίας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5».
«Ήταν μια λαμπρή τελετή που μας ικανοποίησε και μας έδωσε δύναμη, για να συνεχίσουμε, να μπορέσουμε να είμαστε πιο χρήσιμοι και ωφέλιμοι στον αγροτικό κόσμο», ήταν η δήλωση του κ. Πρίντζου.

Για τον διαγωνισμό είπε ότι η New Times Publishing ελέγχει κάθε χρόνο με αυστηρά κριτήρια όλες τις εταιρείες ως προς τα οικονομικά στοιχεία και τις προοπτικές τους και απονέμει βραβεία, τα οποία είναι πολύ σημαντικά και έχουν καθιερωθεί στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, καθώς προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, των επιχειρηματιών και οικονομικών παραγόντων της χώρας και της Πολιτείας.

«Φέτος είμαστε μεταξύ των 50 καλύτερων εταιριών στην πατρίδα μας και μάλιστα ήμασταν 16οι στη σειρά, ενώ στην τελετή βράβευσης δόθηκε ο λόγος στις πρώτες 20 εταιρίες να αναφερθούν σε οικονομικά θέματα. Ήταν μια λαμπρή τελετή με πάρα πολύ κόσμο, δεν ήταν μόνο επικοινωνιακή, αλλά είχε θετική προσέγγιση του θέματος», δήλωσε ο κ. Πρίντζος.

Ανασφάλεια στον αγροτικό κόσμο
Ο Νικήτας Πρίτζος στην ομιλία του στην τελετή βράβευσης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα αγροτικά ζητήματα, λέγοντας ότι ο αγροτικός κόσμος περνάει πάρα πολύ δύσκολα, ζει με ανασφάλεια και αυτή η χώρα με τόσα συγκριτική πλεονεκτήματα, κινδυνεύει να μην έχει αν φάει αν μας κλείσουν τα σύνορα.
«Εγώ τα είπα αυτά τα πράγματα σε όλους εκεί, έτυχαν πολύ μεγάλης αποδοχής και μάλιστα τους ζήτησα να έρθουν στον Θεσσαλικό κάμπο να πάμε μαζί να δούμε τα χωριά, αν έχουν ερημώσει και τον γηρασμένο αγροτικό πληθυσμό που συρρικνώνεται και από 40-45% μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σήμερα βρίσκεται σε μονοψήφιο αριθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού είπε ότι αυτό είναι θανάσιμος κίνδυνος για τη χώρα και σχετικά με τις προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση, είπε ότι θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό περιθώριο και αφού οι αγρότες δουν τη ρότα που θα χαράξει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες προσπάθειες, να εξεταστεί το θέμα από την αρχή και στη συνέχεια θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Ο κ. Πρίντζος προειδοποίησε ότι αν δεν γίνουν σωστά πράγματα για τον αγροτικό κόσμο, ώστε να μπει σε ένα νέο δρόμο, από το μικρό μετερίζι που βρίσκεται, θα τα πει πολύ σύντομα, για να είναι ήσυχος με τον εαυτό του και ειλικρινής, δεν θα χαριστεί σε κανέναν. «Ανήκω σ’ αυτό το χώρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στην κατάσταση που έχει φτάσει σήμερα η πατρίδα μας και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος, τον οποίο υπηρετώ, δεν θα είμαι με το όπλο “παρά πόδας”», επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.