Νίκος Χαυτούρας για υποκλοπές: «Βαρύ ατόπημα της κυβέρνησης- Να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης»

Για υπονόμευση της δημοκρατίας κάνει λόγο ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Βαρύ ατόπημα της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία κ. Νίκος Χαυτούρας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, το θέμα της παρακολούθησης των συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη και ζήτησε από την Κυβέρνηση να παραιτηθεί ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Επεσήμανε πως τέτοιου είδους κινήσεις και πράξεις υπονομεύουν τη δημοκρατία και κανένας πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής.

 

«Είναι πολύ βαρύ ατόπημα της κυβέρνησης. Προσβάλει την δημοκρατία, υπονομεύει τη δημοκρατία και το να νιώθει ασφαλής ο κάθε πολίτης και πόσο όταν μιλάμε για έναν Ευρωβουλευτή που ήταν εν δυνάμει αρχηγός κόμματος. Υπάρχει μια συνταγματική εκτροπή. Η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει. Προσπάθησε να βάλει οχηρά με παρακρατικούς μηχανισμούς για να διαφυλάξει την παραμονή στην εξουσία και τα συμφέροντα που υπηρετεί, δεν εξηγείται αλλιώς», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χαυτούρας.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως είναι ηθικό και αυτονόητο να παραιτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιας και όταν υπάρχουν τέτοιες μεθοδεύσεις, όπως είπε ο κ. Χαυτούρας, υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα. Σημείωσε πως εάν οι παρακολουθήσεις γίνονται σε αυτό το ανώτερο επίπεδο, ο πολίτης δεν νιώθει ασφαλής ακόμη και για τον εαυτό του. Κάλεσε δε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για ποιο λόγο παρακολουθούνταν.

«Δεν μπορεί να μείνει κάτι κρυφό. Βλέπουμε ότι στην ΕΥΠ μπήκε  συγγενικό  πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και δείχνει και το σκεπτικό και την τακτική που ακολούθησε ο ίδιος ώστε να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα.  Ο κόσμος ταλανίζεται από την ακρίβεια, από την φτώχεια, την ενεργειακή κρίση και που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και δυστυχώς βλέπουμε κι αυτά τα φαινόμενα, που καταπατούνται οι αρχές ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και πιστεύω ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές, αφού πρώτα δώσει εξηγήσεις», επεσήμανε ο κ. Χαυτούρας.

Ο ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι πρωταγωνιστής

Ο κ. Χαυτούρας αναφέρθηκε και στις συνθήκες κι αν αυτές ευνοούν μια εκλογική διαδικασία αυτή τη στιγμή, με τον ίδιο να τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να είναι πρωταγωνιστής, με τη βούληση του λαού. Σημείωσε ότι ο  ‘Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτή την κυβέρνηση για να τον βγάλει από τα αδιέξοδα, όταν καταπατούνται βασικές αρχές δημοκρατίας, όταν λειτουργεί με παρακρατικό τρόπο.

Σε ότι αφορά στα προσωπικά δεδομένα της υπόθεσης Ανδρουλάκη, που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν όπως ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, ο κ. Χαυτούρας έδωσε τη δική του απάντηση λέγοντας πως «δεν είναι σοβαρή στάση αυτή, με τα υπονοούμενα δεν μπορεί να λειτουργήσει η κυβέρνηση. Όλα στη διαφάνεια. Όλα αυτά είναι στο πλαίσιο της προπαγάνδας και να καλύψει το βαρύ ατόπημα που έχει κάνει και τον τρόπο που πολιτικά λειτουργεί. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι νόμιμη η παρακολούθηση. Η φράση για προσωπικά δεδομένα δεν είναι σοβαρή στάση και προσπαθεί να καλύψει αυτό το αδιέξοδο που έχει μπει η κυβέρνηση και θέλει να συνεχίσει να έχει σε αδιέξοδο τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει την απάντησή του που αξίζει στην κυβέρνηση και να προχωρήσει με τη στήριξή του στη δημοκρατική παράταξη ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ».

Ένεση που δεν σταματάει την ασθένεια οι επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος

Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στην ενεργειακή κρίση, σχολιάζοντας το πακέτο του 1,9 δις ευρώ για επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος μόνο για τον Σεπτέμβρη. «Είναι σαν τον καρκινοπαθή που του κάνουμε ένεση για τον πόνο, του περνάει ο πόνος και λέει ότι είναι καλά. Μια ένεση για τον πόνο, ενώ ο καρκίνος προχωράει.Έτσι κι ένα νοικοκυριό όταν θα χρειαστεί να δώσει από τον προϋπολογισμό του 4000-5000 ευρώ τον χρόνο για να καλύψει το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης, τι είναι τα 500 και τα 600 ευρώ; Δεν είναι τίποτα», είπε ο κ. Χαυτούρας.

Ανάγκη για περισσότερα αντιπλημμυρικά

Με αφορμή τη χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση αλλά και τις καταστροφές της 14ης Αυγούστου στον Βόλο ο κ. Χαυτούρας επεσήμανε πως υπάρχει ανάγκη για περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα και σχολίασε χαρακτηριστικά πως στην Ελλάδα, τόσα χρόνια δεν μπήκαν οι βάσεις για τα αυτονόητα. Ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με τους Δήμου και θα πρέπει η διαχείριση τέτοιων φαινομένων να είναι στους πρώτους στόχους τόσο μιας δημοτικής αρχής, όσο και της πολιτείας. «Είναι αργά όταν θρηνούμε θύματα, όταν έχουμε αυτές τις καταστροφές», σημείωσε ο ίδιος.

Μόλις στο 50% η κάλυψη των οργανικών θέσεων στο Νοσοκομείο Βόλου

Από τη συζήτηση φυσικά δεν έλειψε το θέμα του Νοσοκομείου Βόλου. Ο κ. Χαυτούρας, ως πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας τόνισε πως η υποστελέχωση παραμένει και σε σύνολο οργανικών θέσεων είναι καλυμμένες σε  γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς κτλ μόλις το 50%, στο ΤΕΠ λιγότερο από το 50% ενώ κλινικές όπως η χειρουργική είναι υποστελεχωμένες.

«Προσλήψεις δεν έγιναν. Ευτυχώς δεν μας έχει χτυπήσει η πανδημία. Δεν μπορούμε με τα ψέματα να κρατήσουμε όρθιο το Νοσοκομείο δεν μπορούν να επωμίζονται οι παθολόγοι αυτό το θέμα, δεν πάει άλλο η κατάσταση, είναι μονόδρομος η διεκδίκηση», επεσήμανε και τόνισε πως υπάρχουν αρκετοί γιατροί που σκέφτονται να φύγουν από το ΕΣΥ.

«Πλέον οι γιατροί είναι περιοδεύοντες, οι συνθήκες εργασίας μας προσβάλλουν, δημιουργούν επαγγελματική εξουθένωση, δυσφορία, μιζέρια και γκρίνια», ανέφερε ο ίδιος και στάθηκε και στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας με τον κ. Χαυτούρα να επισημαίνει ότι «ο πολίτης της περιφέρειας, των νησιών νιώθει ανασφαλής, καθώς δεν υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη. «Πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση. Γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει, δεν υπάρχει πολιτική βούληση» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος βλέπει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση και γι’ αυτό το λόγο δεν δίνει κίνητρα στους γιατρούς να ενταχθούν στο ΕΣΥ και δεν προχωρά σε γενναίες μόνιμες προσλήψεις.

« Δεν υπάρχει βούληση να θωρακιστεί το σύστημα με μόνιμες γενναίες προσλήψεις γιατί στο μενού της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση. Άρα κάτι ουσιαστικό δεν θα γίνει, τα Νοσοκομεία θα καταρρέουν μέρα με τη μέρα και θα είναι μονόδρομος ο ιδιωτικός τομέας και η υγεία θα είναι ένα αγαθό για όσους έχουν», είπε ο κ. Χαυτούρας και ανέφερε πως οι ιδιωτικές κλίνες στη γειτονική Λάρισα είναι 2000 ενώ οι δημόσιες μόλις 900.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.