Σποράδες: Εγκληματική ομάδα ρομά ρήμαξε αυτοκίνητα τουριστών στις κλοπές

Πέντε συλλήψεις στην Αλόννησο για οκτώ διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες

Τα νησιά των Σποράδων έβαλαν στο στόχαστρο ρομά από την Αττική, του ρήμαξε στις κλοπές αυτοκίνητα τουριστών στις παραλίες και των τριών νησιών. Οι δράστες παραβίαζαν κλειδαριές των αυτοκινήτων ή έσπαγαν το τζάμι, για να τα διαρρήξουν, κατά περίπτωση.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη κλοπών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην Σκόπελο, στην Αλόννησο και στη Σκιάθο.

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Αλόννησο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αλοννήσου, πέντε άτομα, εκ των οποίων δύο 19χρονοι και τρεις γυναίκες 20, 22 και 23 χρονών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κλοπής, τετελεσμένης και σε απόπειρα.
Ειδικότερα, από την συνδυαστική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, αφού ενώθηκαν μεταξύ τους, κατά το διήμερο 28 & 29-06-2024, μετακινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός, διέπραξαν συνολικά 8 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τετελεσμένων και σε απόπειρα, από τις οποίες οι 2 διαπράχθηκαν στη Σκόπελο, οι 4 στην Αλόννησο και οι 2 στη Σκιάθο.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες αφαίρεσαν από 3 σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα το συνολικό χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και 1 χαρτονόμισμα των 100 κορονών Σουηδίας, προσωπικά έγγραφα (διαβατήρια κ.ά.) και διάφορα αντικείμενα (φορητούς υπολογιστές, γυαλιά ηλίου, τραπεζικές κάρτες κ.ά.), ενώ προκάλεσαν φθορές σε οχήματα που διέρρηξαν ή αποπειράθηκαν να παραβιάσουν.
Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, καθώς και χαρτονόμισμα των 100 κορόνων Σουηδίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.