O γνωστός Βολιώτης ηθοποιός Δ. Τζουμάκης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Τιμή μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ»

«Καθήκον του λαού να τολμήσει να ρίξει το περήφανο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη»
Συμμετέχει στις εκλογές με την υποψηφιότητά του στη Μαγνησία

Γεννήθηκε στον Βόλο και πήγε σχολείο στο Καπακλί, όπως εκείνος αναφέρεται στη συνοικία των Αναργύρων. Στα νεανικά του χρόνια, οδηγήθηκε Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή Βαφειά.
Με έκπληξη, πριν από χρόνια είδαμε να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μαγνησία και φέτος δίνει ξανά τη μάχη με το Κομμουνιστικό Κόμμα, ως υποψήφιος Βουλευτής του νομού. Ο λόγος για τον Δημήτρη Τζουμάκη, τον γνωστό και διακεκριμένο ηθοποιό, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για τους λόγους που στηρίζει το ΚΚΕ αλλά και για τον λόγο που το κόμμα, θα πρέπει να ενδυναμωθεί.
Ο Δημήτρης Τζουμάκης δεν αρέσκεται σε τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Αν και έχει συμμετάσχει σε πολλές και αγαπητές τηλεοπτικές σειρές, αν και έχει συμμετάσχει σε μεγάλες και σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, δεν επιθυμεί να μιλά δημόσια, γιατί όπως λέει και ο ίδιος «δεν τον ενδιαφέρουν τον κόσμο τα δικά μου».
Παρόλα αυτά, βγαίνει μπροστά και κατέρχεται στις εθνικές εκλογές με το ΚΚΕ, στην γενέτειρά του τη Μαγνησία, όπως το έχει πράξει και στο παρελθόν.
«Όταν το ΚΚΕ καλεί έναν άνθρωπο και του προτείνει να είναι υποψήφιος Βουλευτής, είναι τόσο μεγάλη η τιμή, που του έρχονται δάκρυα στα μάτια», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο ίδιος, καταθέτοντας τη δική του προσωπική αλήθεια.

Για τα παιδικά του χρόνια στον Βόλο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στον Βόλο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καπακλί και πήγε σχολείο στο 18ο Δημοτικό, αυτό που τώρα έχει στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, με την πτώση σοβάδων.
«Την πρώτη τάξη την έβγαλα στον φράχτη ενός μπαξέ, τη δεύτερη στο προαύλιο των Αγίων Αναργύρων, που ήταν ένα μικρό εκκλησάκι, μετά πάλι σε μπαξέδες, στην Πέμπτη τάξηπήγαμε στη Ν. Ιωνία πάνω από το Κουφόβουνο και έκτη τάξη πήγαμε στο σχολείο, σε αυτό που τώρα έπεσε ο σοβάς», θυμάται ο ίδιος, ο οποίος προέρχεται από μία κτηνοτροφική οικογένεια, μιας και όπως είπε ο πατέρας του ήταν τσοπάνος.
Οι σχέσεις του με την περιοχή είναι ισχυρές. Αν και ο ίδιος διαμένει στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται, έχει ισχυρούς δεσμούς με τον Βόλο. Έρχονταν να δει τον αδελφό του που ζούσε στο Καπακλί και μετά τον θάνατό του, έρχεται να δει τα ανίψια του. Γι’ αυτό η υποψηφιότητά του στη Μαγνησία, δεν ήταν κάτι άγνωστο για εκείνον, καθώς πρόκειται για έναν τόπο που ξέρει πολύ καλά.

Καθήκον του λαού να τολμήσει να ρίξει
το περήφανο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη

Ο Δημήτρης Τζουμάκης μιλά για το ΚΚΕ με περηφάνεια και συγκίνηση και καλεί τον λαό να τολμήσει να ρίξει το περήφανο, όπως το χαρακτηρίζει, ψηφοδέλτιο του Κόμματος στην κάλπη.
«Το ΚΚΕ είναι πάντα κοντά στον λαό, στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ είναι πάντα δίπλα τους σε όσα τους τσακίζουν τη ζωή. Τι είναι αυτό που δεν αλλάζει την πολιτική κατάσταση; Ακουμπάμε όλοι στην ελπίδα και τη δυνατότητα για να γίνουν πράγματα. Όμως δεν μπορούν αυτά να μας λύσουν τα προβλήματα της ζωής. Είναι και κάτι άλλο. Αυτό το κάτι άλλο δίδαξε το ΚΚΕ με τη συμπαράστασή του, ότι πρέπει να κατακτήσεις τα συστήματα αυτά και για τα κατακτήσεις πρέπει να μπεις στους μαζικούς αγώνες.

«Ο λαός πρέπει να πάρει
από τον πλούτο που παράγει»

Τι είναι αυτό που ωθεί τον άλλο να μην κερδίσει τη ζωή του και του παιδιού του; Είναι αυτό που είπε ο Κάλβος. Δεν είναι ελεύθεροι, γιατί θέλει αρετή και τόλμη. Δεν τολμούν. Ας τολμήσουν να πάρουν αυτό το περήφανο ψηφοδέλτιο και να το ρίξουν μέσα στην κάλπη. Μπορεί να νιώσουν και διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Τόνισε πως ο λαός πρέπει να πάρει από τον πλούτο που παράγει, άλλωστε του αναλογεί.
« Ο λαός είναι ο μόνος που παράγει τον πλούτο και κατασκευάζει οικοδομήματα ολόκληρα. Στην Ελλάδα, τα Γυμνάσια, τα Πανεπιστήμια, τα Δημοτικά Σχολεία, τους δρόμους, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, όλα τα έκανε αυτός ο έρμος ο λαός, ο προκομένος. Κάτι λοιπόν του αναλογεί, αλλά σε μόνιμη βάση με μια κανονικότητα που εμείς βάζουμε άλλο περιεχόμενο.
Δεν είναι κανονικότητα εάν κυβερνήσει ένα κόμμα αυτοτελές. Αλλά και αυτοτελές να είναι και συνεργαζόμενο να είναι, πάλι όλοι μαζί θα ψηφίζουν τα ίδια νομοσχέδια εναντίον του λαού. Πατέρας τους είναι το κέρδος», τόνισε και κάλεσε τον λαό να αγαπήσει τον εαυτό του, ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως «με το περίμενε, το θα δούμε, ακόμα λίγο δεν λύνονται τα προβλήματα. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας. Εγώ την έχω πάρει και είμαι καλά με τον εαυτό μου.Ο λαός το ξέρει ότι για να είναι δυνατός , πρέπει να κάνει δυνατό ΚΚΕ γιατί αυτό συμπαραστέκεται σε κάθε πτυχή του αγώνα που κάνει. Είναι καθήκον του λαού να τολμήσει».
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.