«Όλες οι εκδοχές στο τραπέζι» για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Κωνσταντίνου Πετράκη

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
«Υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι (…) Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες (…) θα αναλύσουμε την κατάσταση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ. Όπως σημείωσε, η εμπειρία από ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο εξωτερικό δείχνει ότι μπορεί να υπήρξε μια αρνητική συγκυρία πολλών παραγόντων, παράγοντες που αν επενεργούσαν μόνοι τους θα ήταν απίθανο να προκαλούσαν το δυστύχημα.
Ο κ. Πετράκης είπε ότι ο Οργανισμός εξετάζει την τοποθέτηση καμερών σε σταθερά σημεία των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και στις μηχανές των αμαξοστοιχιών, που θα εποπτεύουν τη συμπεριφορά του συστήματος. Επισήμανε πάντως ότι η τοποθέτηση καμερών θέλει μελέτη, εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και το κόστος είναι μεγάλο.
Το υπουργείο Υποδομών έδωσε χθες εντολή για την ταχύτατη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα. Σύμφωνα με το υπουργείο έχει οριστεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η έκδοση του σχετικού πορίσματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.