Π. Μαλινδρέτος: «Προσέχουμε απέναντι στον κορωνοϊό -Κανένα νοσοκομείο δυνατό απέναντι σε πανδημία»

«Το υπουργείο να προσεγγίσει πιο προσεκτικά το θέμα της δυσοσμίας» είπε ο πρ. των νοσοκομειακών γιατρών

«Συνεχίζουμε να προσέχουμε για να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες» είναι το μήνυμα που έστειλε και πάλι ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Βόλου, Παύλος Μαλινδρέτος, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη για τον κορωνοϊό και τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται.
«Υπάρχουν πιθανά σενάρια, ακόμη και καταστροφικά, και αν δεν προσέξουμε θα δούμε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς ενδεχομένως» ανέφερε ο γνωστός νεφρολόγος και επεσήμανε ότι κανένα νοσοκομείο δεν είναι αρκετό να αντιμετωπίσει μία πανδημία, όσο καλή θέληση να έχουν οι γιατροί, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα. Σύμφωνα και με τον κο Μαλινδρέτο, ο κορωνοϊός βρίσκεται παντού και δίπλα μας και πρέπει να θεωρούμε ότι κι εμείς ενδεχομένως είμαστε φορείς και να τον μεταφέρουμε σε κάποιον που ανήκει σε μία ευπαθή ομάδα. «Όπου υπάρχουν περισσότεροι συμπολίτες μας θα πρέπει να είμαστε και πιο προσεκτικοί ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, φορώντας μάσκα» τόνισε.
Όσον αφορά τα αίτια της αύξησης των κρουσμάτων, ο κ. Μαλινδρέτος σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να ενοχοποιηθεί η νεολαία, αλλά και τα παιδιά και οι νέοι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προσέχουν, καθώς και οι ίδιοι κινδυνεύουν αλλά και μπορεί να συντελέσουν στην αύξηση της διασποράς.

«Όλοι θα πρέπει να προσέχουν»

Ο κ. Μαλινδρέτος ρωτήθηκε και για την περίπτωση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου που νοσεί, τονίζοντας ότι δεν τον εξέτασε ο ίδιος αλλά ενημερώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή. Ωστόσο ήταν κατηγορηματικός ότι όλοι θα πρέπει να προσέχουν, να φορούν μάσκες να πλένουν τα χέρια τους και να τηρούν όλους τους κανόνες. Σε κάθε περίπτωση μπορεί ο καθένας να συμβουλεύεται τον οικογενειακό του γιατρό, ενώ υπογράμμισε το χαρακτηριστικό του ιού ότι στην αρχή όλα είναι καλά και στη συνέχεια… δεν είναι.
«Κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε μία πανδημία, θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να προσέχουμε ώστε να μην χρειαστεί μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας ταυτόχρονα να νοσηλευτεί» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η δυσοσμία και οι πολιτικοί

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μαλινδρέτος ρωτήθηκε και για τη δυσοσμία που καταγράφεται στην περιοχή του Βόλου συχνά-πυκνά, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσεγγίσει πιο προσεκτικά το θέμα και να δει με ποιον τρόπο μπορεί να επιδοτήσει τη χρήση άλλων καυσίμων για τις εταιρείες που τα χρειάζονται και να προστατεύονται και οι πολίτες.
«Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Μόνο έτσι θα μας προστατεύσουν. Το να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι λάθος. Η μόνη πραγματικά ρεαλιστική λύση είναι να ασχοληθεί το Υπουργείο για να μην παραβιαστεί η ανταγωνιστικότητα και να καταφέρει να επιδοτήσει πιο καθαρά καύσιμα γι’ αυτές τις εταιρείες. Δεν είναι δουλειά των πολιτικών να κάνουν τους γιατρούς» τόνισε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.