Παναγιώτα Ποζιού: «Η πιο δύσκολη απογραφή λόγω των συνθηκών»

Άλλαξαν οι μεθοδολογίες, όπως σημείωσε η Επόπτης Γενικών Απογραφών ΠΕ Μαγνησίας-Σποράδων

Είναι η πιο δύσκολη απογραφή που έχει πραγματοποιηθεί λόγω των συνθηκών που υφίστανται αναφέρει η κ. Παναγιώτα Ποζιού, Επόπτης Γενικών Απογραφών ΠΕ Μαγνησίας-Σποράδων, σχετικά με την φετινή απογραφή του 2021 που καλούνται να κάνουν όλοι οι πολίτες της επικράτειας. Η κ. Ποζιού μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη για τα διάφορα παράπονα που έγιναν από πολίτες ότι δεν ενημερώθηκαν για την διαδικασία, αλλά και την άρνηση διεξαγωγής της απογραφής τόνισε ότι η απογραφή ανέκαθεν διαφημιζόταν, όπως και τώρα, και ότι δεν απογράφονται περιουσιακά στοιχεία.
Μιλώντας για τη διαδικασία ανέφερε ότι η καταγραφή των κτιρίων προηγείται πάντα της καταγραφής πολιτών, η οποία πραγματοποιήθηκε κανονικά και φέτος. Σημείωσε δε ότι αυτή η διαδικασία δεν διαφημίζεται. Η απογραφή πληθυσμού που ακολουθεί την απογραφή των κτιρίων, εξήγησε ότι διαφημίζεται όσο είναι δυνατόν με συνεντεύξεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και με διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, διαδικασία που επίσης έγινε για να ενημερωθεί ο κόσμος.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι παλιότερα υπήρχε μεγαλύτερη κινητοποίηση και οι πολίτες ήταν πιο ενημερωμένοι. «Ήταν μια επιστράτευση σε καιρό ειρήνης» θα πει, όπως λένε γενικότερα οι απογραφείς. «Σήμερα άλλαξαν οι μεθοδολογίες και δόθηκε περισσότερος χρόνος σε σχέση με άλλες χρονιές. Σ’ αυτή την απογραφή του ’21, που θεωρείται η πιο δύσκολη, λόγω συνθηκών, γίνεται με αυτοαπογραφή και δόθηκε και παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου», αναφέρει επίσης η κ. Ποζιού.

Επεσήμανε δε ότι η διαδικασία είναι απλή, αν και χρειάζεται να υπάρχει ευχέρεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Όσον αφορά στους ανθρώπους που είναι μεγάλοι σε ηλικία προτείνει να βοηθηθούν από άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος ή του φιλικού που έχουν εμπιστοσύνη γιατί χρειάζονται οι κωδικοί taxis net.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.