Πανταζώνας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Θα τα καταφέρουν οι έμποροι αλλά χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις»

«Αναγκαίο το Οpen Mall για τον Αλμυρό-Ενστάσεις για το παζάρι»

Για την κατάσταση στην τοπική αγορά του Αλμυρού μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο πρώην πρόεδρος του οικείου Εμπορικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Πανταζώνας, εκτιμώντας ότι οι έμποροι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν και αυτές τις δυσκολίες, υπογραμμίζοντας όμως και την ανάγκη πολιτικών υποστηρικτικών αποφάσεων.

Με την ιδιότητα παράλληλα και του επιμελητηριακό συμβούλου Μαγνησίας αλλά και του μέλους Επιτροπής διαβούλευσης Δήμου Αλμυρού, ο κ. Πανταζώνας τόνισε ότι κορωνοϊός αλλά και απαγορεύσεις ακόμη και σε κοινωνικές εκδηλώσεις επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα αλλά όταν έχεις μία εμπειρία από την οικονομική κρίση των δέκα ετών πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε αλλά πρέπει να μετριάσουμε τις πληγές. Σίγουρα και πρέπει να τα καταφέρουμε και πρέπει να προσπαθήσουμε να μην έχουμε απώλειες, αφού έχουμε ήδη τα προβλήματά μας από την κρίση» σημείωσε.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόνισε ότι όλες οι παθογένειες της δεκαετίας θα πρέπει να αρθούν και όλοι ν’ αποκτήσουν πρόσβαση στα τραπεζικά ιδρύματα. «Πρέπει να πάμε σε κάτι θεσμικό και οριστικό για το εμπόριο και να μπει μία καινούργια αφετηρία και χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις, μιας και από αυτές προέκυψε η πτώση του τζίρου μας στην κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αναγκαίο το Open Mall, όχι παζάρι για φέτος»

Σχετικά με το Open Mall στον Αλμυρό, ο κ. Πανταζώνας σημείωσε ότι η βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας των δεν αφορούσε όλο το κέντρο και εκεί παρατηρούνται δύο διαφορετικές εικόνες πλέον, μία εκσυγχρονισμένη και μία  του χθες.

«Αν δεν γίνει το πρόγραμμα θα υπάρχει πρόβλημα στον Αλμυρό γιατί δεν θα ξαναβρεθεί κάτι παρόμοιο για να ισορροπήσει το κέντρο με μία νέα εικόνα» ανέφερε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες, αφού υπάρχει το χρονικό όριο της 31ης Δεκεμβρίου. «Σίγουρα θα δώσουν παράταση αλλά μπορεί να τεθεί κριτήριο βαθμού ενασχόλησης με το πρόγραμμα» συμπλήρωσε εξάλλου.

Από την άλλη, ο ίδιος δεν βλέπει να πραγματοποιείται φέτος το παζάρι του Αλμυρού, ενώ σημείωσε ότι με βάση μελέτη που είχε γίνει στο παρελθόν από τον ΕΣΑ και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, φάνηκε ότι το παζάρι απορρόφησε το 40% των αγορών από τα τοπικά καταστήματα, κατά τη χειμερινή περίοδο. «Στην Εστίαση έπαιζε ρόλο το επταήμερο αλλά στη συνέχεια υπήρχε στασιμότητα και εκεί. Ο μεγάλος χαμένος είναι ο Δήμος που είχε ένα έσοδο 250 χιλιάδων ευρώ. Θεωρώ ότι θα είναι λάθος και επικίνδυνο ακόμη και για τοπικό lockdown πάντως να γίνει, με την άφιξη εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα και τον συνωστισμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.