Παπαδούλης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Παλαιάς κοπής όποιος έγραψε το άρθρο Μπέου»

Με ιδιαίτερη αναφορά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δεν θέλησε να διαβάσει το άρθρο του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Θεσσαλία», όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο επικεφαλής της παράταξης «Βόλος, Ανατροπή Δημιουργία» Απόστολος Παπαδούλης, υποστηρίζοντας ότι η άποψη που καταγράφηκε δεν είναι καν η αυθεντική.

«Ο Αχιλλέας Μπέος δεν ξέρει να γράφει. Η άποψη είναι άλλου και είναι κι αυτός παλαιάς κοπής όπως ο Μπέος. Όλα όσα λέγονται και γίνονται δεν έχουν καμία σχέση με την περίοδο που διανύουμε. Ούτε έχει σχέση όλο αυτό το πράγμα μίας φιλόδοξης πόλης. Ο Βόλος έπαψε να είναι φιλόδοξη πόλη και νομίζει πως ό,τι λάμπει είναι χρυσός» τόνισε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Παπαδούλης.

Στη συνέχεια έφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα για το ότι παρά το μέγεθος του Βόλου, που είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, δεν μπορεί να έχει μεγαλεπήβολα σχέδια. Τόνισε αρχικά ότι η ανάπτυξη που πρέπει να διεκδικηθεί δεν είναι ίδια με αυτήν της δεκαετίας του 1990, τονίζοντας: «Ανακαλύπτουμε πράγματα που έχουν ανακαλυφθεί πριν από δεκαετίες πχ στα Φάρσαλα. Μιλάμε για τους κόμβους που εκεί υπάρχουν από τη δεκαετία του 1990. Εμείς όμως τι κάνουμε; Τους στολίζουμε με λουλουδάκια και συντριβάνια και λέμε ότι αυτό είναι επένδυση. Αν πάμε όμως μετά τη Γαζή, θα δείτε ότι η πόλη έχει μείνει πίσω, όπως έχει μείνει πίσω στη συνολική της λειτουργία. Από τη Γαζή μέχρι και τη Δημητριάδος δεν θυμίζει πολιτισμένη πόλη».

Από την άλλη, αναφέρθηκε στην επίθεση του Δήμου κατά του Πανεπιστημίου αναφέροντας ότι: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι εργαλείο ανάπτυξης.  Όμως μέσα στη μιζέρια της δικής του θολοκουλτούρας, το πανεπιστήμιο γι’ αυτόν είναι τελευταίο (σ.σ. για τον Αχιλλέα Μπέο). Αλλά το πανεπιστήμιο σήμερα δεν είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης αλλά και ο μεγαλύτερος τροφοδότης της αγοράς.  Συν το ότι η προοπτική ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος είναι πάρα πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της πόλης. Τώρα με ποιον να τα συζητήσεις αυτά; Με τον Μπέο; Αφού δεν τα καταλαβαίνει και δεν εκτιμά το γεγονός ότι τον κάνανε δήμαρχο σε μία πόλη με αυτά τα πλεονεκτήματα.  Νομίζει ότι η ζωή είναι ποδόσφαιρο, αλλά για τις πόλεις δεν είναι».

Ο Απόστολος Παπαδούλης τόνισε ότι από τον Δήμαρχο προσωπικά δεν περιμένει κάτι, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν Βολιώτες που όχι μόνο περιμένουν αλλά είναι και ενθουσιασμένοι από αυτά που ζουν! Τέλος, αναφέρθηκε στην περιοχή των Παλαιών, βλέποντας ότι αρχίζουν να έρχονται στο προσκήνιο συγκρούσεις εκπαραθύρωσης επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εκεί για ν’ αλλάξει η ταυτότητα της περιοχής! «Δεν συγκρούεσαι όμως με ανθρώπους που βγάζουν το ψωμί τους. Συνεργάζεσαι μαζί τους για να τους δώσεις στοιχεία καλύτερης ζωής» κατέληξε ο κ. Παπαδούλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.