Παπανάτσιου στο Ράδιο «ΕΝΑ»: «Αναχρονιστική η έκθεση Πισσαρίδη»

Κάνοντας λόγο για πολιτικές που οδήγησαν στη χρεωκοπία

Τα πυρά της κατά των προτάσεων της κυβέρνησης για την Οικονομία με βάση και την έκθεση Πισσαρίδη εξαπέλυσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, κάνοντας λόγο για μία αναχρονιστική πολιτική που οδήγησε στο παρελθόν στη χρεωκοπία και στα μνημόνια.

«Αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μας φέρνει με την πρότασή της κάτι καινούργιο. Είναι μία πολιτική που και πριν από 15 χρόνια θα είχε τις ίδιες προτάσεις. Είναι μία ξαναζεσταμένη πολιτική και πρόταση retro. Την ίδια πολιτική του νεοφιλελευθερισμού για τις εργασιακές σχέσεις, το συνταξιοδοτικό και την ανάπτυξη βλέπουν και είναι κάτι που δοκιμάστηκε, απέτυχε και μας έφερε στα μνημόνια. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την πρόταση για να έχουμε ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Παπανάτσιου.

Συγχρόνως τόνισε ότι το πιο κρίσιμο απ’ όλα είναι αν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα εγγυηθεί τη βιωσιμότητα και από εκεί και πέρα το πόσο γρήγορα θα χρησιμοποιηθούν όλα αυτά και θα υλοποιηθούν για να έχουμε την προστιθέμενη αξία στην οικονομία.  Σύμφωνα εξάλλου με την πρώην υφυπουργό Οικονομικών, η πρόταση της κυβέρνησης και της επιτροπής Πισαρίδη έχει την απλή συλλογιστική ότι έχει προβλήματα η Οικονομία, «κάτι που ξέρουμε εδώ και χρόνια» όπως επεσήμανε. Είναι υπέρ της ευέλικτης εργασίας κάτι που ήρθε στο προσκήνιο από την πρώτη στιγμή με την κυβέρνηση της ΝΔ, αναιρώντας αυτά που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Λένε ότι θα πλουτίσουν οι επιχειρήσεις και ότι θ’ αναπτυχθούν και μετά θα μπορέσει να πάρει ο εργαζόμενος το μερίδιο που του αναλογεί, κάτι που δεν το είδαμε βέβαια τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης μιλούν για μείωση φόρων αλλά χωρίς αντανάκλαση στην κοινωνία και μιλούν μόνο για φοροαπαλλαγές που αφορούν πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και εισοδήματα. Επίσης μιλούν για μείωση ασφαλιστικών εισφορών» τόνισε επίσης η κα Παπανάτσιου.

Έτσι, λοιπόν, τόνισε για μία ακόμη φιρά ότι μπροστά και στα νέα δεδομένα που φέρνει η πανδημία του κορωνοίού, αυτή ή λογική είναι αναχρονιστική. «Με την πανδημία το οικονομικό παράδειγμα έχει αλλάξει διεθνώς, όπως και η δημοσιονομική πολιτική. Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται από τη φθηνή εργασία και το ξέρει αυτό και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αφού ο δείκτης κατανάλωσης είναι μικρός με χαμηλούς μισθούς» σημείωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.