Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις απασχολούν τους Μαγνησιώτες

«Τρέχουν» τέλη κυκλοφορίας, επιδότηση πετρελαίου και ΕΝΦΙΑ

Τελειωμό δεν έχουν οι φορολογικές υποχρεώσεις προς το κράτος, καθώς στις αρχές της νέας χρονιάς, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν ως την Παρασκευή τα τέλη κυκλοφορίας (μετά την παράταση που δόθηκε), μέχρι την άλλη εβδομάδα όσοι καίνε πετρέλαιο θέρμανσης μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για επιδότηση, ενώ στο τέλος του μήνα, η «αυλαία» των υποχρεώσεων πέφτει, με την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Τα ερωτήματα μάλιστα των Μαγνησιωτών στα λογιστικά γραφεία, είναι αρκετά.
Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα», ο Νίκος Πουμάνας αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών Ν. Μαγνησίας, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, λήγει η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας και όσοι δεν τα έχουν πληρώσει πρέπει να σπεύσουν για να το κάνουν, γιατί μετά την Παρασκευή, το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν είναι διπλάσιο, ενώ όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν, θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματός τους στην Εφορία.

Αιτήσεις για επιδότηση πετρελαίου

Τις ημέρες αυτές, ανέφερε, τρέχει η κατάθεση των αιτήσεων για την επιδότηση του πετρελαίου και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, όσοι θέλουν να πάρουν πίσω κάποια χρήματα, πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις για να πιστωθούν οι λογαριασμοί τους στις 16 Φεβρουαρίου. Όσοι υποβάλουν αιτήσεις μετά τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι τέλος Μαΐου, που λήγει η προθεσμία για την επιδότηση πετρελαίου θα πάρουν τα χρήματα στις 28 Ιουνίου 2019.
Ακόμη, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, λήγει η προθεσμία της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ, αλλά και της δοσοποίησης των φόρων, ενώ στις 15 του μήνα λήγει η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για το επίδομα παιδιού.
Για τα φορολογικά ο κ. Πουμάνας είπε ότι κινούμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και αν θα αυξηθεί η συλλογική αποδείξεων με πιστωτικές κάρτες κατά 5%, θα διαπιστωθεί στην πορεία.
Ο ίδιος είπε, ότι τα χρήματα που πρέπει να ξοδέψει κάποιος με τραπεζική κάρτα είναι στο 10% του εισοδήματός του και είναι ελάχιστο, ενώ το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να το αυξήσει, διότι αφού κάποιος ξοδέψει το 10% των εισοδημάτων του με κάρτα, δεν επιδιώκει να το αυξήσει και ο καθένας, από κει και πέρα κρίνει κατά το δοκούν.

Οι φορολογικές δηλώσεις

Σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο λογιστής είπε ότι υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα ότι φέτος μπορεί να γίνει τον Μάρτιο, αλλά θα δούμε στην πορεία αν ισχύσουν και αν είναι εφικτό να γίνει αυτό.
Τέλος, ο κ. Πουμάνας ανέφερε ότι συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων προς τη ΔΕΗ για το κοινωνικό τιμολόγιο, όπως και για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, γίνεται επανυποβολή των δικαιολογητικών κάθε εξάμηνο και αν τηρούνται τα κριτήρια, συνεχίζεται η καταβολή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.