Ποια είναι η κατάσταση με τα σχολεία στη Μαγνησία

φωτογραφία αρχείου
«Λουκέτο» σε τέσσερα σχολεία λόγω κορωνοϊού σε Βόλο και Βελεστίνο

Καμπανάκι κινδύνου σήμανε μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όταν ειδοποιήθηκε για κρούσματα κορωνοϊού σε τέσσερα σχολεία σε Βόλο και Βελεστίνο. Ο συναγερμός τέθηκε σε ισχύ καθώς οι μαθητές οι οποίοι νόσησαν μετακινούνται προς τα σχολεία τους με τα μαθητικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα ο φόβος για διασπορά του ιού να είναι μεγάλος.
Από νωρίς χθες το πρωί τα τηλέφωνα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «έσπασαν» καθώς γονείς καλούσαν για να ενημερωθούν τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά τους. Η Διεύθυνση ως οφείλει επικοινώνησε με τις Διευθύνσεις των σχολείων κι έπειτα με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας, όπου γνωμοδότησε θετικά στο να κλείσουν τέσσερα σχολεία, τα τρία στο πολεοδομικό συγκρότημα και ένα στο Βελεστίνο.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε η αναστολή του 8ου Γυμνασίου Βόλου για χρονικό διάστημα δέκα ημερών δηλαδή από χθες 01/03/2021 έως και 10/03/2021, η αναστολή του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας για χρονικό διάστημα δώδεκα ημερών δηλαδή από χθες 01/03/2021 έως και 12/03/2021, η αναστολή του Μουσικού Σχολείου Βόλου για χρονικό διάστημα έντεκα ημερών, δηλαδή από χθες 01/03/2021 έως και 11/03/2021 και η αναστολή του Γυμνασίου Βελεστίνου για χρονικό διάστημα δώδεκα ημερών δηλαδή από χθες 01/03/2021 έως και 12/03/2021.

Ποια σχολεία συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναστολή
Στο μεταξύ σε αναστολή έως και τις 8 Μαρτίου βρίσκεται το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ν. Ιωνίας και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Έως και τις 5 Μαρτίου σε αναστολή είναι το 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, έως τις 4 Μαρτίου σε αναστολή βρίσκεται το 9ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας και τα Γ1 και ΓΑΝΘΡ του 7ου ΓΕΛ Βόλου και έως και τις 3 Μαρτίου σε αναστολή είναι το Α2 του 7ου Γυμνασίου Βόλου.

Αναστάτωση και στην Πρωτοβάθμια

Τα τηλέφωνα όμως «έσπασαν» και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καθώς οι υπάλληλοι αφενός είχαν να εξυπηρετήσουν και να ενημερώσουν τους γονείς για τις εγγραφές σε προνήπια, νήπια και στο δημοτικό που λήγουν στις 20 Μαρτίου, αφετέρου τηλεφωνούσαν γονείς που είχαν παιδιά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και ζητούσαν διευκρινήσεις καθώς είχαν μικρότερα παιδιά που φοιτούν σε Δημοτικά.
Ευτυχώς, σε κανένα σχολείο της Πρωτοβάθμιας δεν εντοπίστηκε νέο κρούσμα κορωνοϊού, ενώ ελπίδα όλων είναι να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην υπάρξει τυχόν πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων στην εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.