Ποια είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μαγνησία

Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στον Βόλο

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διακομίστηκε χθες το μεσημέρι 70χρονος από τη Σκιάθο, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό. Ο άντρας διασωληνώθηκε χθες στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου έφτασε τα ξημερώματα από το νησί των Β. Σποράδων και οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό, καθώς το Αχιλλοπούλειο μπορεί να νοσηλεύσει ασθενείς, μόνο με ήπια συμπτώματα.

Μια μικρή… «Οδύσσεια»
Να σημειωθεί πως ο 70χρονος από τη Σκιάθο μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Βόλο μέσω Τρικερίου, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, μετά τη διαπίστωση ότι ο άντρας νοσεί από covid 19, μεταφέρθηκε με το ιδιωτικό σκάφος «Άγιος Ιωάννης Ρώσσος» στη 1:50, ωστόσο λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, υπήρξε αναγκαστική μεταφορά του στο Τρίκερι, όπου και έφθασε στις 3.20 τα ξημερώματα. Από εκεί, παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 5.45 τα ξημερώματα, οπότε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο 70χρονος από χθες το μεσημέρι νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τρεις Βολιώτες με κορωνοϊό σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό
Την ίδια στιγμή, τρεις είναι οι νοσηλευόμενοι σε θαλάμους αρνητικής πίεσης με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ειδικότερα, στο Τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού στους απομονωμένους θαλάμους, γνωστούς και ως αρνητικής πίεσης νοσηλεύονταν με κορωνοϊό μέχρι και χθες ένας 70χρονος και ένας 78χρονος από τον Βόλο, καθώς και ένας 58χρονος από το Στεφανοβίκειο.
Δύο 74χρονοι με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού
νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο
Τέλος, στο Νοσοκομείο Βόλου, στην ειδική κλινική Covid, σε θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται από χθες δύο 74χρονοι οι οποίοι νοσούν από κορωνοϊό και παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Και οι δύο είχαν στενές επαφές με θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στο μεταξύ εξιτήριο έλαβε και θα συνεχίσει τον κατ’ οίκον περιορισμό ένας 19χρονος θετικός στον ιό, που νοσηλεύτηκε στο Αχιλλοπούλειο δύο 24ωρα.

Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στον Βόλο
Έντεκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στον Βόλο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ στη Θεσσαλία εντοπίστηκαν συνολικά 53 κρούσματα, εκ των οποίων τα 27 στη Λάρισα. Ειδικότερα, από 28/10/2020 και ώρα 14:00 έως 29/10/2020 και ώρα 14:00:
-Στην περιοχή του Βόλου
Καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα Covid -19. 4 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (26-10-2020) καθώς και κρούσματος άλλης γεωγραφικής περιοχής και προέκυψαν τρία κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο ενώ 1 ακόμη κρούσμα επέστεψε από άλλη περιοχή και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 6 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων τρία στο Γ.Ν. Βόλου ένα στο Κ.Υ. Βόλου και ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο. Σημειώνεται, ότι το ένα από τα κρούσματα, αφορά εργαζόμενο σε βιομηχανία της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού.
– Στην περιοχή των Τρικάλων
Καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid -19. 4 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (22/10/2020)-(24/10/2020) και κρούσματος άλλης περιοχής και προέκυψαν τρία κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων. Ενώ 2 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων ένα στο Γ.Ν. Τρικάλων και ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο.
-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα Covid -19. 6 κρούσματα προέρχονται από συρροές κρουσμάτων σε ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας ενώ 1 ακόμη κρούσμα προέρχεται από τη συρροή κρουσμάτων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Επιπρόσθετα 4 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (21/10/2020)-(25/10/2020) και εξετάστηκαν δυο στο Γ.Ν. Λάρισας και δυο στο Π.Γ.Ν. Λάρισας. Ενώ 16 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων οκτώ στο Γ.Ν. Λάρισας πέντε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας δυο σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένα στο Γ.Ν. Τρικάλων.
-Στην περιοχή της Καρδίτσας
Καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19. 3 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων στο Κ.Υ. Μουζακίου και προέκυψαν κατόπιν Ινχηλατήσεως ενώ 1 ακόμη κρούσμα αποτελεί επαφή κρούσματος και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας. Τέλος 5 κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.