Ποια η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μαγνησία

Παραμένει ακόμη σε υψηλό κίνδυνο ...

Σε υψηλό κίνδυνο παραμένει η Μαγνησία, παρά τη μικρή επιπέδωση της καμπύλης-υποχώρηση κρουσμάτων που εμφανίζει, όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο μεταξύ, 51 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Μειώνεται μέρα με την ημέρα η «πίεση» από την εισροή ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι κλινικές με αργούς ρυθμούς αποσυμφορούνται, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μάλιστα γιατροί του Βόλου, είναι υπέρ της συνέχισης του lockdown, όπως μετέφεραν πρόσφατα και στον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα, άρα και οι νοσηλευόμενοι στο Αχιλλοπούλειο. Και μπορεί η κατάσταση να έχει σταθεροποιηθεί, η είδηση του θανάτου πέντε ασθενών με κορωνοϊό, μεταξύ αυτών, ενός 45χρονου και ενός 52χρονου συγκλονίζει.

Στους 68 ανέρχονταν οι νοσηλευόμενοι μέχρι και χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Βόλου. Ειδικότερα στην Α΄ κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονται 22 ασθενείς, στη Β’ κλινική 17 και στη Γ΄κλινική 18 ασθενείς με κορωνοϊό. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται οκτώ άτομα και τρία στους πέντε θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Η «πίεση» στις κλινικές φαίνεται πως υποχωρεί σταδιακά, όμως η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στη Μαγνησία αυξάνεται.

Το απόγευμα της Πέμπτης κατέληξαν τρεις άνδρες ηλικίας 45, 61 και 76 ετών, την Παρασκευή το πρωί «έφυγε» από τη ζωή ένας 70χρονος και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας κατέληξε και ένας 52χρονος αιμοκαθαιρόμενος, ανεβάζοντας τα θύματα του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στη Μαγνησία στα 69.

Μπορεί οι κλινικές κορωνοϊού να αρχίζουν να αποσυμφορούνται, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με την ΜΕΘ Covid, όπου τα οκτώ κρεβάτια είναι εδώ ένα μήνα γεμάτα. Κάθε φορά που αδειάζει ένα κρεβάτι, κατευθείαν γεμίζει με τον επόμενο ασθενή.

Νοσηλεία στη Λαμία
Εξαιτίας της πληρότητας των κλινών στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου, αργά το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Βόλου ένας 60χρονος διασωληνωμένος για να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ κορωνοϊού στη Λαμία. Γι’ αυτό και οι γιατροί επισημαίνουν πως πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο τα κρούσματα, γιατί όχι και να μηδενίσουν, για να μην υπάρχει εισροή ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο, καθώς κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ίσως κρεβάτι στη ΜΕΘ, που μέχρι και χθες ήταν όλα κατειλημμένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.