«Ταφόπλακα» στα σχέδια Μπέου για τον δίδυμο κυκλικό κόμβο στη Ν. Ιωνία έβαλε η Λίνα Μενδώνη

Νέα απόρριψη των σχεδίων από το Υπουργείο Πολιτισμού

«Ταφόπλακα» έβαλε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στα σχέδια του Αχ. Μπέου για τον δίδυμο κυκλικό κόμβο στη Ν. Ιωνία, καθώς σύμφωνα με απόφασή της οι δίδυμοι κόμβοι …ενοχλούν, δεν είναι λειτουργικοί και δεν μπορούν να γίνουν σύμφωνα με την νέα πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος.

 

Ειδικότερα η απόφαση της Υπουργού αναφέρει ότι «αποφασίζει τη μη έγκριση της νέας πρότασης του Δήμου Βόλου για τη διαμόρφωση δύο σύγχρονων κυκλικών κόμνων στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως – Μαιάνδρου- Μερκούρη- Καζανάκι στη Ν. Ιωνία, στον περιβάλλοντα χώρο του χαρακτηρισμένοι ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου του Νεκροταφείου Ταξιαρχών Βόλου και Ν. Ιωνίας, διότι δεν λαμβάνει υπόψη της την προηγούμενη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και εξακολουθεί να:

Διακόπτεται η συνέχεια του άξονα της οδού (πομπική οδός) Αναπαύσεως- Κοιμητηρίου και η είσοδος του μνημείου αποκόπτεται από τον ιστό της πόλης

Καταργείται ο υπάρχων προαύλιος χώρος μπροστά από την κεντρική είσοδο του μνημείου

Δεν αναδεικνύεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του χώρου και δυσχεραίνεται η αναγνωσιμότητά του, δεν προβάλλονται αλλά αντίθετα υποβαθμίζονται τα πολιτισμικά και ιστορικά στοιχεία του.

Δυσχεραίνεται η κυκλοφορία πεζών, καθώς και η είσοδος- έξοδος οχημάτων από το μνημείο και κατά συνέπεια προκαλείται βλάβη στο σημαντικότερο νεότερο μνημείο της πόλης του Βόλου.

Την υποβολή νέας αρχιτεκτονικής μελέτης, η οποία να επανεξετάζει τις κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής, να αποβλέπει στην προβολή και ανάδειξη της κεντρικής εισόδου  του μνημείο με τον κατάλληλο σχεδιασμό και οργάνωση του υπάρχοντος προαύλιου χώρου του, να είναι πλήρης και να λαμβάνει υπόψη του παράγοντες σχετικά με τη διαμόρφωση όλων των χώρων και των υλικών».

Για ακόμη μια φορά τα σχέδια του Αχ. Μπέου καταρρίπτονται από τους νόμους και την ίδια την Υπουργό, αν και ο ίδιος μόλις στις 22 Απριλίου όταν επισκέφθηκε τα έργα στον κυκλικό κόμβο στην Ελ. Βενιζέλου στη Ν. Ιωνία δήλωνε ότι οι δίδυμοι κόμβοι θα υλοποιηθούν αν και τους βάζουν… τρικλοποδιές.

Χαρακτηριστικά τότε, σε ανάρτησή του ο Αχ. Μπέος ανέφερε εκείνη την ημέρα «στον κυκλικό κόμβο στην Ελ. Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία βρέθηκα σήμερα συνοδευόμενος από τους συνεργάτες μου και επιθεώρησα την πορεία των εργασιών στον πρώτο από τους τέσσερις κυκλικούς κόμβους στην περιοχή.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τέλος Μαΐου θα παραδοθεί ο κυκλικός κόμβος όπως έχει προγραμματιστεί. Συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους τρεις κόμβους

Είμαστε εδώ να δίνουμε λύσεις, να κάνουμε έργα, να κάνουμε την πόλη όπως την έχουμε ονειρευτεί. Μετά από εδώ θα προχωρήσουμε με τον κόμβο στο Lidl και τελευταίοι θα κατασκευαστούν οι δίδυμοι κόμβοι στο παλιό Κοιμητήριο, γιατί εκεί συνεχίζουν να μας δημιουργούν προβλήματα, που όμως, όπως έχουμε αποδείξει θα τα λύσουμε. Παρά τις τρικλοποδιές που μας βάσουν δεν θα τους γίνει το χατίρι. Το έργο θα γίνει».

Απ΄όσο φαίνεται το έργο δεν θα γίνει, εάν δεν αλλάξει ο Δήμος την πρότασή του και δεν σκεφτεί την κυκλοφορία, τους πεζούς και την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου του παλαιού κοιμητηρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.