Ποια η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μαγνησία

Θετικό στοιχείο η μείωση της «πίεσης» στις κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου

Δραματικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από το Νοσοκομείο Βόλου και αφορούν στους θανάτους που έχουν σημειωθεί από τις 19 Οκτωβρίου έως και σήμερα, μιας και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού 82 συμπολίτες , που νοσηλεύονταν στο Αχιλλοπούλειο έφυγαν από τη ζωή. Τα δύο τελευταία θύματα του ιού ήταν μία γυναίκα 77 ετών και ένας άνδρας 82 ετών. Στο μεταξύ, θετικά είναι τα μηνύματα από τις κλινικές κορωνοϊού, καθώς μέρα με την ημέρα φαίνεται πως μειώνεται η «πίεση» αναφορικά με τους νοσηλευόμενους.

Στο μεταξύ, 44 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ .
Σφίξιμο στην καρδιά προκαλούν οι αριθμοί των συμπολιτών που πάλεψαν στο Νοσοκομείο Βόλου με τον κορωνοϊό, όμως δεν τα κατάφεραν. Χθες το πρωί μία γυναίκα 77 ετών κι έπειτα ένας άνδρας 82 ετών άφησαν την τελευταία του πνοή, χάνοντας την μάχη με τον ιό και αυξάνοντας θλιβερά τη λίστα των θυμάτων στη Μαγνησία.

Από τις 19 Οκτωβρίου, που είχε σημειωθεί ο πρώτος θάνατος ασθενούς από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος και μέχρι χθες το μεσημέρι 82 συμπολίτες «έφυγαν» από τη ζωή, αφήνοντας πίσω οικογένειες και φίλους. Τα δυσάρεστα νέα , έρχονται σε αντιδιαστολή με τα θετικά, που αφορούν στον αριθμό των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο. Από τις 27 Νοεμβρίου και καθημερινά παρατηρείται μία σταδιακή μείωση των νοσηλευόμενων, καθώς όλες αυτές τις ημέρες είναι σταθερά κάτω από 100. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες οι νοσηλευόμενοι κυμαίνονται κοντά στους 70, που ναι μεν εξακολουθεί να είναι ένας υψηλός αριθμός, ωστόσο δείχνει πως τις τελευταίες δέκα ημέρες υπήρχε μία καθοδική εξέλιξη στη μεταδοτικότητα του ιού.

Συγκεκριμένα χθες νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο 67 ασθενείς. Στην Α’ κλινική covid νοσηλεύονταν 20 ασθενείς, στη Β’ covid 14 και στη Γ’ covid 21 ασθενείς. Ωστόσο τα πράγματα δεν φαίνονται να έχουν αποσυμφορηθεί στη ΜΕΘ κορωνοϊού, καθώς και οι οκτώ κλίνες είναι κατειλημμένες από διασωληνωμένους ασθενείς, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι επιβαρυμένη. Τέλος στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό.

Οι γιατροί δείχνουν μία συγκρατημένη αισιοδοξία, όμως τονίζουν πως θα χρειαστούν κι άλλες ημέρες προκειμένου το σύστημα να αποσυμφορηθεί και να μειωθεί ουσιαστικά ο αριθμός των νοσηλευόμενων. Θεωρούν πως το Lockdown έπιασε τόπο, αν όχι στην αρχή της επιβολής του, αλλά τουλάχιστον στη διάρκειά του κι αυτό φαίνεται από τις μειωμένες εισαγωγές των τελευταίων ημερών.
Εκείνο που επισημαίνουν τέλος είναι πως θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα και όλοι οι συμπολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.