Πως θα κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες στη Μαγνησία

Έρχονται βροχές από την Κυριακή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη

Φθινοπωρινός αντί … χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός και αυτή την εβδομάδα που διανύουμε με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, θα υπάρξει αλλαγή του καιρού με βροχές από την Κυριακή και στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Τακούδης, σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος, θα παρατηρηθούν όμως λίγες συννεφιές στα βόρεια ορεινά. Δεν θα υπάρξουν φαινόμενα, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από τους 10 βαθμούς το πρωί και θα φτάσει τους 14-15 το μεσημέρι.
Παρασκευή και Σάββατο ο καιρός εξακολουθεί να είναι αίθριος, ενισχύονται όμως οι νότιοι άνεμοι περισσότερο γι΄αυτό και η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο και θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή και τους 17 το Σάββατο.

Θερμοκρασία μέχρι 18 βαθμούς…

Από εκεί και έπειτα, υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό που από την Πέμπτη, θα δράσει στα Δυτικά Βαλκάνια και Παρασκευή προς Σάββατο θα επηρεάσει τη βορειοδυτική Ελλάδα. Στη Μαγνησία θα φτάσει από την Κυριακή το μεσημέρι. Μέχρι τότε η θερμοκρασία θα προλάβει να ακουμπήσει τους 17 βαθμούς ή και 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από εκεί και μετά θα σημειωθούν βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας από Κυριακή προς Δευτέρα θα είναι τοπικά έντονες. Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη δεν αναμένονται να προκαλέσουν προβλήματα, αν και αναμένεται μεγάλος όγκος νερού, χωρίς όμως αυτό να προβληματίσει.
Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει πάλι με βροχές και νότιους ανέμους, ο υδράργυρος θα μειωθεί ισχνά, όμως, όπως επεσήμανε ο κ. Τακούδης, θα συνεχιστεί το ήπιο σκηνικό του καιρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.