Πως την «πάτησαν» ξενοδόχοι στην Αλόννησο κι έχασαν χιλιάδες ευρώ

Πολυετείς φυλακίσεις για την εξαπάτηση τους

Ακριβά πλήρωσαν τρεις απατεώνες, έξι ξενοδόχοι της Αλοννήσου το καλοκαίρι του 2019, από τους οποίους «σήκωσαν» 21.120 € μέσα σε μια μέρα από τηλεφώνου, με το τέχνασμα της δήθεν «κατά λάθος» κατάθεσης μεγαλύτερου ποσού για να κλείσουν δωμάτια.

Χθες το Τριμελές πλημμελειοδικείο Βόλου, καταδίκασε σε πολυετείς ποινές φυλάκισης έναν 64χρονο από την Κόρινθο και έναν 45χρονο από την Πάτρα για απάτη κατ’ εξακολούθηση, χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση και μια 38χρονη γυναίκα από την Κόρινθο για συνέργεια σε απάτη, καθώς ήταν κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού που κατέληξαν τα χρήματα.

Ο πρώτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ο δεύτερος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 έτη και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και η γυναίκα σε συνολική ποινή φυλάκιση 4 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο πρώτος κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην, ο δεύτερος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, ενώ και η γυναίκα δεν παραβρέθηκε στη δίκη.

Στη δίκη κατέθεσαν τέσσερις από τους παθόντες ξενοδόχους, που εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απάτη σε βάρος τους. Ο 45χρονος κατηγορούμενος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι δεν είχε ιδέα τι γινόταν, ενώ οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 27 Αυγούστου 2019 οι κατηγορούμενοι τηλεφωνούσαν σε ξενοδοχεία της Αλοννήσου, μέσω κινητού τηλεφώνου, που όπως αποδείχτηκε ανήκει σε Κινέζο υπήκοο, εξαπατώντας συνολικά έξι επαγγελματίες στο νησί των Σποράδων.

Στην πρώτη περίπτωση επικοινώνησαν με ξενοδόχο στην Αλόννησο, παριστάνοντας γνωστό επιχειρηματία του νησιού, ζήτησαν να κλείσουν δωμάτιο αξίας 140 € και έκαναν τραπεζική κατάθεση 1400 € «δήθεν από λάθος», οπότε ζήτησαν από τον ξενοδόχο να επιτρέψει 1260 € που ήταν η διαφορά, όπως και έγινε, σε λογαριασμό που οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν συνδικαιούχοι.
Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι επικοινώνησαν με γυναίκα υπεύθυνη ξενοδοχείου και με το ίδιο τέχνασμα, στο όνομα επιχειρηματία του νησιού έκλεισαν δωμάτια αξίας 475 € και «δήθεν» κατέθεσαν 4750 € και ζήτησαν να τους επιστραφούν 4200 €…

Οι κατηγορούμενοι επικοινώνησαν με άλλο άτομο υπεύθυνο άλλης ξενοδοχειακής επιχείρησης, εκ μέρους του ίδιου επιχειρηματία έκλεισαν δωμάτια 500 €, κατέθεσαν 5000 €, και ζήτησαν 4500 € πίσω!
Επίσης οι δράστες επικοινώνησαν με υπεύθυνος ξενοδοχειακής μονάδας δήθεν εκ μέρους του επιχειρηματία, έκλεισαν δωμάτια 300 € και έκαναν «κατάθεση» 3000 €, ζητώντας πίσω 2.700 €.
Σε άλλη περίπτωση, με άλλο ξενοδοχείο, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αντί για 475 € «δήθεν» κατέθεσαν 4750 €, ζητώντας 4275 € πίσω, λόγω λάθους…
Τέλος, οι κατηγορούμενοι επικοινώνησαν με διευθύνοντα σύμβουλο ξενοδοχείου, παριστάνοντας τον γιό του ίδιους επιχειρηματία έκλεισαν συμφωνία για 450 και «κατέθεσαν» 4750 €, ζητώντας 4300 € πίσω.

Οι κατηγορούμενοι σε όλες τις περιπτώσεις έστελναν πλαστά πιστοποιητικά κατάθεσης άλλης τράπεζας από αυτή που τους κατέθεταν τα χρήματα οι ξενοδόχοι, ώστε να μην μπορούν να κάνουν άμεσο έλεγχο μέσω e banking και να τους εξαπατήσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.