«Προχωράει γοργά ο εμβολιασμός στη Σκόπελο για Covid safe νησί»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σταμάτη Περίσση, που τόνισε ότι προχωρά η προετοιμασία για τον τουρισμό

Με γρήγορους ρυθμούς εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού η Σκόπελος όπως ανέφερε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή, ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, που εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Μαΐου, θα έχουν γίνει και οι δύο δόσεις του εμβολίου, οπότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα Covid safe νησί.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι ο εμβολιασμός αφορά στους κατοίκους και τους εργαζόμενους που θέλουν να εμβολιαστούν, καθώς υπάρχουν και λίγοι που δεν θέλουν και διαβεβαίωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα εμβολιαστεί.

Ενόψει της τουριστικής περιόδου ο κ. Περίσσης ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται, η πόλη ανασυγκροτείται, η ανάπλαση της παραλίας προχωράει με πολύ γρήγορο ρυθμό και εντός του Μαΐου θα έχει ετοιμαστεί και γενικά υπάρχει μία σχετική αισιοδοξία ότι τα πράγματα φέτος το καλοκαίρι θα είναι καλύτερα από πέρυσι και το νησί θα είναι καλύτερα προετοιμασμένο.

Σημαντικό βήμα η νέα γραμμή, αρκεί
να υπάρξει ανταπόκριση πλοιοκτήτη

“Εάν και η ακτοπλοϊκή γραμμή από τη Θεσσαλονίκη λειτουργήσει, μετά την εξαγγελία του υπουργού Ναυτιλίας, θα πρέπει να βρεθεί και ο εφοπλιστής γιατί και πέρυσι είχε εξαγγελθεί, αλλά τελικά δεν βρέθηκε η εταιρεία. Αν φέτος βρεθεί αυτή η εταιρεία θα είναι πολύ σημαντικό βήμα για τα νησιά μας”, επισήμανε ο κ. Περίσσης.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος ο τουρισμός είναι κάτι που ενδιαφέρει τη Σκόπελο και με τη γραμμή ανοίγει μία επιπλέον πόρτα για τον ελληνικό τουρισμό που το νησί έχει μεγάλο ποσοστό, ενώ θα βοηθήσει και ο τουρισμός από τα Βαλκάνια, που θα εξυπηρετηθεί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι φέτος η επιδότηση για τη γραμμή είναι μεγαλύτερη, ενώ οι προβλέψεις ότι φέτος θα είναι καλύτερη η χρονιά, θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.