Πρόεδρος Α.Π.: Δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου (video)

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Πέππας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος.
Συναντήσεις με Δικαστικούς Λειτουργούς και Δικηγόρους είχε σήμερα στο Βόλο ο κ. Βασίλης Πέππας

Συναντήσεις με φορείς της Δικαιοσύνης στο Βόλο είχε σήμερα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Πέππας, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου δήλωσε πως είναι φανερό πως οι υποδομές του δεν ανταποκρίνονται σε αυτές ενός σύγχρονου δικαστικού κτιρίου, εκφράζοντας την βούλησή του να είναι αρωγός στις όποιες προσπάθειες για την ανέγερση ενός νέου κτιρίου. Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας αναφέρθηκε και στα οργανικά κενά που υπάρχουν στο Πρωτοδικείο Βόλου τα οποία όπως είπε γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τον ρυθμό απονομής της Δικαιοσύνης ο κ. Πέππας απάντησε πως είναι ένα μόνιμο πρόβλημα για το οποίο αγωνιούν όλοι οι Δικαστές και η όποια λύση πρέπει να γίνει με τη συνεργασία της Πολιτείας.

Πιο αναλυτικά, αφού συναντήθηκε με δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και υπαλλήλους, ο κ. Πέππας τόνισε ότι η καρδιά της Δικαιοσύνης χτυπάει, οπουδήποτε δικηγόροι υπερασπίζονται τα δίκαια των πολιτών και δικαστές απονέμουν δίκαιο.
«Γι’ αυτό επισκεπτόμαστε τα Δικαστήρια για να γνωρίσουμε από κοντά τους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικηγόρους, όπως εκφράζονται, μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου τους, αλλά και να δούμε τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η υποδομή των Δικαστηρίων του Βόλου, είναι φανερό ότι δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες ενός σύγχρονου Δικαστηρίου. «Πιστεύω ότι θα γίνουν προσπάθειες απ’ όλους τους παράγοντες, για να δοθεί μια λύση», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα είναι αρωγός προς αυτή την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με τα κενά δικαστών που υπάρχουν στο Πρωτοδικείο Βόλου, ο κ. Πέππας είπε ότι λαμβάνεται μέριμνα να καλύπτονται όλα τα κενά με αποσπάσεις, με προαγωγές ή με τοποθετήσεις. Αναφορικά με την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης, τόνισε ότι είναι ένα μόνιμο πρόβλημα και μια μόνιμη αγωνία και λαμβάνονται μέτρα, σε συνεργασία με την Πολιτεία.

Από το 1974 πρόεδρος του Α.Π.

«Είναι εξαιρετικά τιμητικό για τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, το γεγονός ότι είναι η πρώτη επίσκεψη εν ενεργεία Προέδρου του Αρείου Πάγου στον Σύλλογό μας από το 1974, κάτι που έχει αυτοτελώς πολύ μεγάλη σημασία», δήλωσε ο πρόεδρος των δικηγόρων Χρήστος Στρατηγόπουλος.
Η επίσκεψη του κ. Πέππα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη, από την άποψη ότι έζησε και ο ίδιος βιωματικά τις τραγικές συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, σχημάτισε και ο ίδιος άποψη για τον τρόπο με τον οποίο απονέμεται η Δικαιοσύνη, τόνισε ο δικηγόρος.
Ο πρόεδρος του ΔΣΒ εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά από αυτή τη βιωματική εμπειρία του, θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της Διοίκησης του Πρωτοδικείου, των δικηγόρων, των δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και όλων των φορέων της πόλης, για να δοθεί μια λύση σ’ αυτό το πολύχρονο και σύνθετο θέμα που λέγεται Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. Οι δικηγόροι επισήμαναν στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τα ζητήματα που σχετίζονται με τα κενά στις οργανικές θέσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης και έχουν δρομολογηθεί και από την πλευρά του Αρείου Πάγου οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε μια ικανοποιητική λύση σύντομα, ώστε να μην αντιμετωπιστούν ζητήματα κενών, επισήμανε ο Χρ. Στρατηγόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.