Προκαλεί ανησυχία η Θεσσαλία

Βρίσκεται στις περιφέρειες με το πιο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο

Προβληματισμό προκαλεί στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων το γεγονός πως υπάρχουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός; Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, οι περιοχές που προκαλούν «πονοκέφαλο» καθώς παρουσίασαν αύξηση στα κρούσματα είναι 4.

«Την εβδομάδα που μας πέρασε, αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 21.136 ενώ περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν οι Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου.

Έως την Παρασκευή θα ξεπεραστούν τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί
«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον κ. Τσιόδρα, ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος μέχρι χθες, ήταν 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα τη μέρα» τόνισε ο κ. Κικίλιας και προχώρησε σε έναν απολογισμό της Επιχείρησης Ελευθερία.

«Από την αρχή της Επιχείρησης “Ελευθερία” και μέχρι σήμερα το μεσημέρι, έχουν πραγματοποιηθεί 4.554.868 εμβολιασμοί. Σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 4.615.000 εμβολιασμούς, αλλά και το 1,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Ενώ την Παρασκευή θα περάσουμε τα 3 εκατομμύρια συμπολιτών μας που θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση.

Να τονίσω ότι κλείνουμε δύο εβδομάδες που ξεπερνάμε καθημερινά τους 103.000 εμβολιασμούς, μια δυναμική που θα αυξάνεται συνεχώς και θα κορυφωθεί το μήνα Ιούνιο. Κάτι που ξεκάθαρα αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο των εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. (πάνω από εμάς μόνο Μάλτα, Κύπρος και Λουξεμβούργο). Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα με 16,1% είναι στην 5η θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.