Πρόταση του «Ράδιο Ένα» για debate σε Περιφέρεια αλλά και Δήμο Βόλου

Προς την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, για να γίνει διάλογος

Πρόταση για debate των υποψηφίων περιφερειαρχών Θεσσαλίας και δημάρχων Βόλου κατέθεσε το «Ράδιο Ένα 102,5» και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δ. Χορταργιάς, δήλωσε ότι η πρόταση θα εξεταστεί.
Ο Γιώργος Καρεκλίδης είπε δια ραδιοφώνου, ότι, επειδή δεν γίνεται συζήτηση ουσίας στα θέματα της Περιφέρειας και του Δήμου Βόλου, προτείνει στην Ένωση Συντακτών, που είναι η μόνη αρμόδια να κάνει ένα debate, με τους όρους που θα μπουν, ώστε να γίνει μια καλή συζήτηση και οι πολίτες να έχουν την πληροφόρηση που πρέπει, γιατί ένα Μ.Μ.Ε. από μόνο του δεν μπορεί να το κάνει.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταριάς, τόνισε θα ήθελε να συμφωνήσει, αλλά θα ήθελε να μάθει ποιοί είναι οι λόγοι που δεν γίνονται debate μέχρι στιγμής και πρόσθεσε ότι είναι θέμα των ΜΜΕ και όχι των δημοσιογράφων, που μπορεί εύκολα να βρεθούν και μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι στα πρόσωπα.
Ο ίδιος είπε ότι θα συμφωνήσει, αλλά είναι ερώτημα αν θα συμφωνήσουν όλα τα ΜΜΕ να το μεταδώσουν και αν θα είναι διακαναλικό.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, είπε ότι είναι ενδιαφέρουσα η πρόταση, αν και δεν μπορεί να ξέρει το νομικό κομμάτι με τις εμφανίσεις των υποψηφίων στα μέσα και μετέφερε πληροφόρηση ότι είναι στον προγραμματισμό της ΕΡΤ να γίνει τηλεοπτικό debate με τους υποψηφίους δημάρχους του Δήμου Βόλου και είναι πιθανόν να υπάρξει εξέλιξη.
Εάν το debate της ΕΡΤ δεν γίνει, η πρόταση μπορεί να συζητηθεί στη Διοίκηση της Ένωσης τις επόμενες μέρες, ενώ αν είναι εφικτό να γίνει και υπάρξουν οι προτάσεις, αν κάποιοι δεν συμμετέχουν για συγκεκριμένα ζητήματα που μπορεί να προκύπτουν, τότε αναλαμβάνουν την ευθύνη οι ίδιοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.