Νίκος Ψαρράς στο Ράδιο ΕΝΑ: Ο Βόλος αγαπάει πολύ το θέατρο

Lifo.gr
«Μάστιγα οι γυναικοκτονίες, φρικτό να σκοτώνονται άνθρωποι επειδή δεν μπορούν να συνυπάρξουν»

 Το σπαρακτικό αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν “Σκηνές από ένα γάμο” σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη με το Νίκο Ψαρρά και τη Μαρίνα Ασλάνογλου, έφθασε η ώρα, να ανεβεί ως παράσταση και στον Βόλο. Ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Ψαρράς, που πρωταγωνιστεί, μιλά στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, για την υπόθεση, την οικογένεια, τις σχέσεις, τις συγκρούσεις και αναπόφευκτα και τις γυναικοκτονίες. Στο επίκεντρο της συζήτησης και η γυναίκα με την οποία μοιράζεται τη θεατρική σκηνή, η Μελίνα Ασλάνογλου, αλλά και η «Μάγισσα» η τηλεοπτική σειρά στην οποία συμμετέχει, κάνοντας παράλληλα ένα σχολιασμό για τον τρόπο με τον οποίο διαλέγει έναν ρόλο, δίνοντας το στίγμα και των επόμενων επιλογών του…

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

Το έργο «Σκηνές από ένα γάμο» έρχεται από παλιά, αλλά αντανακλά στο σήμερα. Τελικά στις συζυγικές σχέσεις τίποτε δεν αλλάζει;

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουμε… δυστυχώς. Το έργο γράφτηκε από τον Μπέργκμαν πριν από πενήντα χρόνια αλλά είναι σαν να το συνέλαβε χθες. Οι άνθρωποι έχουμε τις ίδιες ανασφάλειες, τα ίδια όνειρα, τις ίδιες απαιτήσεις… όσο παύουμε να είμαστε ειλικρινής μεταξύ μας τα προβλήματα διογκώνονται.

Ο Γιόχαν τον οποίο υποδύεστε ψάχνει απεγνωσμένα να αγαπήσει και να αγαπηθεί και γι’ αυτό και επιλέγει να φύγει. Όταν σε καταβάλει η συνήθεια και σε «καταπίνει» η καθημερινότητα είναι τελικά καλύτερο να φεύγεις;

Εξαρτάται. Αν πιστεύεις ότι αξίζει, δεν φεύγεις… πολεμάς. Όταν όμως η αγάπη γίνεται συνήθεια και μόνο πληγώνουμε τον άλλον, είναι η ώρα να θυμόμαστε μια σπουδαία λέξη: Αξιοπρέπεια. Τότε πρέπει να φεύγεις.

Οι συγκρούσεις σ’ ένα ζευγάρι είναι αναπόφευκτες και ενδεχομένως αποτελούν μέρος της αναζήτησης της ισορροπίας στη σχέση. Υπάρχει όμως πάντα κίνδυνος εκτροχιασμού… και αναφέρομαι στα δεκάδες περιστατικά γυναικοκτονιών που τείνουν να γίνουν μάστιγα.

Μάστιγα όντως! Είμαι κατά της βίας, όποια μορφή και αν έχει… σωματική, ψυχολογική. Είναι φρικτό να σκοτώνονται άνθρωποι επειδή δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Στις σχέσεις όλα  μπορούν να γίνουν εύκολα ή δύσκολα.

Πώς είναι η συνεργασία σας με την Μαρίνα Ασλάνογλου;

Το να δουλεύεις μαζί  της, είναι μια ευλογία. Χαρούμενη, δοτική, δουλευταρού και ταλαντούχα. Είναι χαρά μεγάλη να είσαι σκηνικά με έναν άνθρωπο που μιλάει κοινή θεατρική γλώσσα και έχει το ίδιο πάθος. Να χαίρεσαι να πηγαίνεις στο θέατρο νωρίτερα για να ακούσεις τα νέα της ημέρας. Τότε κάτι ωραίο έχει ήδη συμβεί πριν καν ξεκινήσει η παράσταση. Όλα αυτά είναι η Μαρίνα!

Ποια μηνύματα εισπράττετε από το κοινό και πως αισθάνεστε που θα βρεθείτε στον Βόλο;

 Χαίρομαι πολύ που συνεχίζουμε την περιοδεία μας στον Βόλο! Πρώτη φορά παίζω χειμώνα εδώ. Μια πόλη που αγαπάει πολύ το θέατρο και έχω νοιώσει το χειροκρότημα πολλά καλοκαίρια. Οι θεατές φεύγουν με διάφορα συναισθήματα… έχουμε εισπράξει πολλή αγάπη, χειροκρότημα και συγκίνηση. Όταν οι θεατές σου φεύγουν αλλιώτικοι από ότι ήρθαν, κάτι καλό έχει συμβεί!

Εκτός από το θέατρο σας απολαύσαμε και στη μικρή οθόνη «Στη Μάγισσα». Πώς επιλέγετε τους ρόλους σας;

Οι ρόλοι είναι μια αφορμή για ωραίες συναντήσεις. Η επιλογή έχει να κάνει κυρίως με ποιους θα είμαι συνταξιδιώτης, ποιος σκηνοθετεί, ποιοι γράφουν το σενάριο και τέλος, τι πορεία θα έχει ο ρόλος. Έχει δυσκολίες; Με βλέπω σε αυτόν τον χαρακτήρα; Θα δείξω κάτι καινούργιο από μένα;

Τι άλλο ετοιμάζετε;

Το καλοκαίρι, 4 και 5 Ιουλίου θα παίξω τον Αγαμέμνονα στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι σε σκηνοθεσία Τιμοφει Κιουλιαμπιν και παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.