«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Είπε ότι θα δώσει «μάχη» για μια ακόμη τετραετία ολοκλήρωσης του σημαντικού έργου

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Χρυσοβελώνη, που δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ότι θα δώσει τη «μάχη» στις εκλογές, για να κερδίσει ακόμη μια τετραετία, ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να ολοκληρώσει το πολύ σημαντικό έργο, που επιτελεί. Για τις Δημοτικές Εκλογές τάχθηκε υπέρ της εκλογής νέων ανθρώπων που θα μπορέσουν να συνεργαστούν, γιατί δεν επιτρέπονται λάθη και πισωγυρίσματα.
Η υφυπουργός παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να ανήκει πολιτικά στο χώρο της Κεντροδεξιάς, δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι ότι στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης αυτής, την οποία και στήριξε όλο το χρονικό διάστημα και πριν γίνει μέλος της.
Η κα Χρυσοβελώνη είπε ότι θα δώσει τη «μάχη» στις εκλογές, για να κερδίσει ακόμη μια τετραετία, ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να ολοκληρώσει το πολύ σημαντικό έργο, που επιτελεί.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει τις αδικίες
«Τώρα πλέον το αν είμαστε δεξιά ή αριστερά, κόκκινοι ή πράσινοι, δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι είμαστε μ’ εκείνη την πολιτική ομάδα που δίνει «μάχη» για να ανορθώσει τη χώρα, εκείνη την ομάδα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, όπως έπραξε η παρούσα κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2018 και μ’ αυτή την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να διορθώσει τις αδικίες και να ανακουφίσει τους συμπολίτες, που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων, με την κυβέρνηση αυτή που δίνει τον αγώνα για να πατάξει τη διαπλοκή και τη διαφορά ή με εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, που είχαν στην οπτική τους πολλούς και κραταιούς και δεν ενδιαφερόντουσαν για τους λίγους και με εκείνους, επί της θητείας των οποίων η διαπλοκή και η διαφορά έφτασε στα ύψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ίδια εξήγησε ότι είναι με την κυβέρνηση αυτή, η οποία θεωρεί ότι επιτελεί πολύ σωστό έργο, ενώ υπενθύμισε ότι όλα εκείνα που είχε διακηρύξει ο πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο του 2018 στη ΔΕΘ, υλοποιήθηκαν και έγιναν νόμοι του κράτους και τις πρωτοβουλίες που παίρνει, όπως εκείνη που ψηφίστηκε χθες, για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Σχετικά με το τελευταίο, η υφυπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχει την καινοτομία, που δεν υπάρχει σε πολλές χώρες, ότι στην πρώτη κατοικία εντάσσονται και οι κατηγορίες πολιτών που έλαβαν επιχειρηματικά δάνεια, για τη διασφάλιση αποπληρωμής των οποίων εγγράφηκε βάρος στην πρώτη κατοικία.

Επιτήρηση με κινήσεις της κυβέρνησης

Η ίδια εξήγησε ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε καθεστώς επιτήρησης, που όμως καμία σχέση δεν έχει με το μνημονιακό καθεστώς, το οποίο είναι σφιχτό, ενώ πρόσθεσε ότι το καθεστώς που βρισκόμαστε σήμερα, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα, να κάνει τις δικές της κινήσεις και τους δικούς της ελιγμούς, στο κομμάτι της οικονομίας, βεβαίως έχοντας αυτή την επιτήρηση.
Σύμφωνα με την κα Χρυσοβελώνη, η χώρα έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα και μπορεί, εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου που υπάρχει, η κυβέρνηση να αποφασίζει για τις πολιτικές εκείνες που θα ακολουθεί προς όφελος της χώρας και των πολιτών.
Για τα κόκκινα δάνεια, η υφυπουργός είπε ότι όλες αυτές τις μέρες έγινε ένας ευρύς διάλογος, ανάμεσα στην κυβέρνηση, στους τραπεζίτες και ανάμεσα στους παράγοντες της Ευρώπης και συμπλήρωσε ότι αυτό που ενδιαφέρει τους θεσμούς είναι να γίνουν προσεκτικές κινήσεις ώστε η Ελλάδα να μπορεί να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία, που ακολουθεί στο κομμάτι της οικονομίας.

Κινήσεις που δίνουν ανάσες

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε και στα άλλα σημαντικά πράγματα που έκανε η κυβέρνηση όπως η κατάργηση του υποκατώτατου και την αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν έγινε περικοπή στις συντάξεις, αλλά αντίθετα αύξηση, μικρή μεν αλλά θα υπάρξει και άλλη σταδιακά.
Η ίδια έκανε λόγο για κινήσεις και πρωτοβουλίες που δίνουν ανάσες στους πολίτες, οι οποίοι ανέφερε ότι καταλαβαίνουν πολύ καλά ποια είναι η κυβέρνηση, που παρέλαβε μια χώρα σε κατάσταση διάλυσης και μπόρεσε να τη βγάλει από τα μνημόνια και σιγά – σιγά να ανατάσσει την κοινωνία και ποιοι ήταν εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα σ’ εκείνο το σημείο.
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν τη χώρα να γυρίσει πίσω.

Για τις ρυθμίσεις

Η υφυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των ρυθμίσεων για οφειλές προς το Δημόσιο, λέγοντας ότι όλα τα ζητήματα βρίσκονται στον έλεγχο και στην οπτική των αρμοδίων υπουργών, που προσπαθούν για το καλύτερο.
Όπως ανέφερε στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας μπορούμε να καταλογίσουμε θετικά πράγματα, καθώς είναι πολύ δύσκολες οι αρμοδιότητές τους, ενώ εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουν οι πρωτοβουλίες.
Η κα Χρυσοβελώνη υπενθύμισε ότι όχι έχει εξαγγελθεί, αρχής γενομένης από τον πρωθυπουργό, έχει υλοποιηθεί, ενώ τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να ανατάξει την κοινωνία και τους αδύναμους κυρίως και πρωτίστως και κατέληξε ότι λύσεις στα προβλήματα επιδιώκουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης, όπως είναι και η οδηγία του πρωθυπουργού.
Πρωτοβουλίες για την ισότητα
Η κα Χρυσοβελώνη είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση, στην εφαρμογή των πολιτών ισότητας, έχει πάρει πολλές και κορυφαίες πρωτοβουλίες, αρχής γενομένης από το ότι με απόφαση του πρωθυπουργού και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Εσωτερικών, ανέθεσε τις αρμοδιότητες και το χαρτοφυλάκιο, σε επίπεδο υφυπουργού, χωρίς να το ταυτίζει με το δικό της πρόσωπο.
Ακόμη είπε ότι η κυβέρνηση κύρωσε τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, που την είχαν στο συρτάρι για πολλά χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κατήρτισε το εθνικό σχέδιο δράσης για την ισότητα 2016-2010, ενώ μια πολύ μεγάλη πρωτοβουλία ήταν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το πρώτο μέρος του οποίου είναι αφιερωμένο στην ισότητα, σε κάθε επίπεδο του δημόσιου και ιδιωτικού βίου και στην Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.
Όπως είπε η λειτουργία των Συμβουλευτικών Κέντρων όπου προστρέχουν οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση και έμφυλες διακρίσεις, για να στηριχτούν, να βρεθούν λύσεις και να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή τους και οι δομές φιλοξενίας, που φιλοξενούν τις γυναίκες αυτές και αυτό που είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι οι συγκεκριμένες δομές, που μέχρι τώρα λειτουργούσαν με το ΕΣΠΑ, από δω και πέρα προβλέπεται η χρηματοδότησή τους από το κράτος.
Σύμφωνα με την αρμόδια για θέματα ισότητας, οι δομές αυτές γίνονται προνοιακά ιδρύματα, κάτι που διασφαλίζει αφενός τη βιωσιμότητα των συγκεκριμένων δομών, δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν και άλλες παρόμοιες και, ασφαλώς, έχει μεγαλύτερη διασφάλιση στο προσωπικό που υπηρετεί στις συγκεκριμένες δομές.
Η υφυπουργός πρόσφατα ταξίδεψε στην Αμερική, όπου μετείχε στη 63η σύνοδο του ΟΗΕ για το καθεστώς των γυναικών, που γίνεται κάθε χρόνο με αφορμή της Ημέρα της Γυναίκας, είναι ότι, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βίωσε πάρα πολύ δύσκολα, κατόρθωσε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, με την παρούσα κυβέρνηση, να φτάσει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο την εφαρμογή των πολιτικών ισότητας, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται απ’ όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την ίδια, η εικόνα της Ελλάδας γενικότερα είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένη και δήλωσε πολύ υπερήφανη που έχει στην αρμοδιότητά της το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά ακόμη πιο υπερήφανη για το ότι συνεργάζεται με εξαιρετικούς ανθρώπους, με γυναίκες στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων την κα Κούβελα, την πρόεδρο του ΚΕΘΥ, ενώ τόνισε ότι χθες έγιναν τα εγκαίνια μιας νέας στέγης του ΚΕΘΥ που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Εργασίας και όλο το προσωπικό των συμβουλευτικών κέντρων.

Για τις Δημοτικές Εκλογές

Για τις Δημοτικές Εκλογές στο Βόλο η υφυπουργός είπε ότι υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν προτάσεις και συζητούν για την πόλη, αλλά και η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου που ακολουθεί μια τακτική που την ίδια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να την βρει σύμφωνη. Η κα Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι κάποιες από τις τοποθετήσεις και θέσεις του προσβάλλουν κατάφωρα και την αισθητική της και είναι εντελώς αντίθετες με την πολιτική που ακολουθεί.
Η υφυπουργός είπε ότι αυτό που έχει σημασία και η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσα στον «Κλεισθένη», είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, διότι δεν είναι μόνο η εκλογή του δημάρχου, αλλά αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι ποιοι θα εκλεγούν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που θα πρέπει να συνδυάσουν τις θέσεις και απόψεις τους, να συνεργαστούν προς όφελος της πόλης και της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Η κα Χρυσοβελώνη χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι, όπως ο Ιάσων Αποστολάκης, που έχουν σπουδάσει, έχουν γνώσεις και κυρίως έχουν τα νιάτα μαζί τους, αλλά και τη διάθεση να ασχοληθούν με το κομμάτι της Αυτοδιοίκησης, να κάνουν αυτό το εγχείρημα και τόνισε ότι αυτές οι προσπάθειες πρέπει να στηριχτούν.
Η ίδια ευχήθηκε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για συνεργασία του Ι. Αποστολάκη με την έτερη υποψήφια Νάνσυ Καπούλα, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι όχι απλά ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος, που επίσης έχει μεγάλη σημασία, είναι η συνεργασία των συμβούλων που μπορεί να είναι από άλλες παρατάξεις.
Η υφυπουργός είπε ότι ο Βόλος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει μπροστά, γιατί είναι μια πόλη με πολύ έντονη ιστορία, πολύ σημαντικά βήματα στο κομμάτι του πολιτισμού και πρέπει να αναταχθεί, γιατί δεν επιτρέπονται, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία, λάθη και πισωγυρίσματα,

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.