Πτώση μαχητικού F-16 ανοιχτά της Αλοννήσου

Εγκατέλειψε ο πιλότος, εντοπίστηκε σώος

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 52+, της 337 Μοίρας «Φάντασμα» της 110 Πτέρυγας Μάχης, συνετρίβη σε περιοχή κοντά στην Ψαθούρα, ανοιχτά της Αλοννήσου. Ο πιλότος του μαχητικού κατάφερε να κάνει εγκαίρως χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και είναι σώος, ενώ αυτή την στιγμή ελικόπτερο τύπου Super Puma, που απογειώθηκε νωρίτερα από την Λήμνο, πραγματοποιεί αποστολή διάσωσής του.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι: «Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, ένα ελικόπτερο τύπου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος τύπου CL- 415 από την 113 Πτέρυγα Μάχης και κατευθύνεται στην περιοχή η φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα ένα αεροσκάφος τύπου C-130.

Πηγή: onalert.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.