Ρίχνουν “γέφυρες” Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και Επιστημονικοί Φορείς- Σήμερα η συνάντησή τους

φωτογραφία αρχείου
Θα συζητήσουν θέματα που αφορούν στην πόλη

Τις γέφυρες ρίχνουν Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και Επιστημονικοί φορείς, μετά τις δηλώσεις του μέλους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας κ. Κώστα Βολιώτη και στο Ράδιο ΕΝΑ, όπου είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του για την στάση που κρατούν οι φορείς απέναντι σε θέματα που αφορούν στην πόλη και κυρίως στην ενδεχόμενη επένδυση LNG στο λιμάνι της πόλης.

Φαίνεται πως οι δύο πλευρές δεν έχουν να χωρίσουν κάτι και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο πλευρών στο ΤΕΕ Μαγνησίας.

“Θα γίνει μια επικαιροποίηση των ζητημάτων που απασχολούν ή θα έπρεπε να απασχολούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη και  τις προοπτικές, θα επικαιροποιήσουμε αποφάσεις, θα δούμε καινούργια μέτωπα που θα πρέπει να ανοίξουμε. Δεν θέλω να προτρέξω σε κάτι που δεν έχει γίνει. Αυτός είναι ένας διαρκής αγώνας που οι επιστημονικοί φορείς έχουν αποφασίσει ότι θα αναλώσουν τις περιορισμένες ή λιγότερο περιορισμένες δυνάμεις προκειμένου να υπάρχει μια βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και όχι άκριτη συγκέντρωση δραστηριοτήτων που μπορεί να υπονομεύουν την προοπτική της”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγόπουλος.

Τα ανοιχτά θέματα που έχει αυτή τη στιγμή η πόλη εκτός από την ατμοσφαιρική ρύπανση, είναι η επένδυση LNG αλλά και η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Δήμου Βόλου. Σημειώνεται δε, πως και για τα δύο νέα ζητήματα, οι επιστημονικοί φορείς έχουν ήδη εκφράσει άποψη.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.