Σαν… «Αλκυονίδες» μέχρι την Πέμπτη

Από την άλλη εβδομάδα θα περιμένουμε νέα κρύα και χιονοπτώσεις

Περίοδο σαν των… «Αλκυονίδων» ημερών θα διανύσουμε μέχρι την Πέμπτη στην Μαγνησία, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο «Ράδιο- Ένα 102,5» ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης, ενώ από την άλλη εβδομάδα, θα περιμένουμε νέα κρύα και χιονοπτώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο ίδιος, «μέχρι και την Πέμπτη θα έχουμε πάρα πολύ καλό καιρό στην Μαγνησία, σε σημείο, που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει αυτές τις ημέρες, ως «Αλκυονίδες» αν και αυτό θα σηματοδοτούσε, υψηλότερη θερμοκρασία. Οι θερμοκρασίες την ημέρα, θα φθάνουν τους 15-16 βαθμούς, την νύχτα όμως, θα έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες γιατί θα υπάρχει και ξαστεριά. Τις πρωϊνές ώρες, θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα, ενώ από την Πέμπτη και μετά, έρχεται μια αστάθεια από την Αδριατική, που θα επηρεάσει γρήγορα την Παρασκευή όλη την Θεσσαλία, με χιόνια πάνω από 700 μέτρα που ίσως συνεχιστούν και τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο την Παρασκευή, όμως το Σάββατο θα φθάσει μέχρι τους 10 βαθμούς η μέγιστη. Καλύτερος ο καιρός την Κυριακή. Την εβδομάδα μετά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έρθουν κάποια χιόνια».
Πιο αναλυτικά για σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01…15 οC. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι συνθήκες θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, ενώ την Παρασκευή, σε επίπεδο Θεσσαλίας, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση και η ανώτερη στους 09…11 οC.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.