Σαββατοκύριακο με… ασθενείς βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα

Ένα τελευταίο, όπως όλα δείχνουν, μικρό κύμα κακοκαιρίας θα υπάρξει από σήμερα, μέχρι και την Κυριακή, όπως δήλωσε ο Μετεωρολόγος, κ. Θεοφάνης Τακούδης, σαφώς πιο ήπιο από τα προηγούμενα. Ο ίδιος, επίσης, εκτιμά ότι από τα μέσα Μαρτίου και έπειτα έρχεται η άνοιξη.
Αναλυτικά, από σήμερα Παρασκευή αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι βροχές θα είναι ασθενείς, ενώ στα ορεινά θα αρχίσει να χιονίζει, σε μεγάλο όμως υψόμετρο, και συγκεκριμένα πάνω από τα 800 μέτρα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως μέτριοι, με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» και την θερμοκρασία στον Βόλο να κυμαίνεται από τους 5.0°C έως τους 9.0°C.
Το Σάββατο συνεχίζει το ίδιο καιρικό σκηνικό. Αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα, όμως, από το βράδυ αρχίζουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως μέτριοι με την θερμοκρασία στον Βόλο να κινείται από τους 3.0°C έως τους 7.0°C.
Την Κυριακή αναμένονται αραιές συννεφιές αυξημένες κατά διαστήματα κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανόν να σημειωθούν λίγα τοπικά φαινόμενα. Θα υπάρχουν, όμως, και διαστήματα με βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία στον Βόλος θα φτάσει έως τους 8.0°C.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη η αρχή της επόμενης εβδομάδας εκτιμάται χωρίς έντονα φαινόμενα, με υψηλότερες θερμοκρασίες και καλό καιρό. Σιγά σιγά αφήνουμε τον χειμώνα πίσω μας και, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τις 25 Μαρτίου και έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί γενικότερα, φτάνοντας μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.