Σε απολογία θα επιδιώξει να κληθεί ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο», μετά την απάντηση που έδωσε για την κατάσταση στο συμβούλιο

Με αφορμή την ανάγνωση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, την απάντησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε αναφορά των δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών, η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο», θα εξετάσει ποιες άλλες νόμιμες ενέργειες υπάρχουν, ώστε να κληθεί νόμιμα και θεσμικά να απολογηθεί ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης. «Θα έλεγα απλά ντροπή τους, εάν μετά από τόσο καιρό αυτή είναι η απάντηση», σχολίασε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσων Αποστολάκης, που πρόσθεσε ότι η Αποκεντρωμένη θα μπορούσε να πει ότι «θέλουμε να ξεπλύνουμε τον κ. Μουλά και τη Δημοτική Αρχή».
Ο ίδιος είπε ότι θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα πως και αν μπορούν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι να γυρίσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να είναι παρόντες και να δίνουν «μάχες» και επισήμανε ότι τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά.

Επικοινωνία με το υπουργείο

«Υπάρχει πλέον εσκεμμένη συμπεριφορά εναντίον του Βόλου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που κάνει πως δεν βλέπει», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, τόνισε ότι θα επικοινωνήσει και με το υπουργείο, για να δει τι προβλέπεται όταν δεν κάνει σωστά τη δουλειά της η Αποκεντρωμένη. Ο Ι. Αποστολάκης είπε ότι γνωρίζει ότι υπάρχει μια διοικητική αυτοτέλεια και εποπτικός φορέας είναι το υπουργείο Εσωτερικών και τόνισε ότι θα καλέσει να πάρει επίσημα θέση και αν πουν αν αυτό είναι μια ευνομούμενη Πολιτεία.
Επίσης ανέφερε ότι «όσοι έχουν συμμετάσχει στην καταρράκωση του ανώτερου πολιτικού οργάνου της πόλης, που θα πρέπει να είναι «κόσμημα» συμπεριφοράς και προώθησης λύσεων για την πόλη, θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι συναινούν σ’ αυτό το χάλι». Ο υποψήφιος δήμαρχος καυτηρίασε για άλλη μια φορά, την «προκλητική συμπεριφορά του προέδρου του Δ.Σ. μετά την απάντηση – όνειδος της Αποκεντρωμένης», ενώ διερωτήθηκε αν ο κ. Ντίτορας σέβεται τον μισθό που παίρνει από την Ελληνική Πολιτεία και αν αισθάνεται άνετα, όταν μετά την απάντηση που έδωσε, ο κ. Μουλάς ξεφτίλισε τον θεσμό την Αποκεντρωμένης, ενώ κάλεσε τον καθένα να βγάλει συμπεράσματα, τι παίζεται στην πόλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.