Σε διεκδίκηση έργων για τη Μαγνησία η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρωτόγνωρη διαδικασία του συνεδρίου και του διαλόγου» σύμφωνα με το Κ. Βογιατζή

Σε διεκδίκηση των πολλών έργων που χρειάζονται στη Μαγνησία, καθώς η περιοχή για δεκαετίες δεν έχει δει κάποιο σημαντικό έργο πρόκειται να βρεθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο του αναπτυξιακού συνεδρίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον συντονιστή Κώστα Βογιατζή, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα», στον απόηχο του συνεδρίου.
Ο κ. Βογιατζής ανέφερε ότι πέρα από την εξαιρετική ομιλία του πρωθυπουργού, όλη αυτή η διαδικασία του περιφερειακού συνεδρίου ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς η προετοιμασία ξεκίνησε 2-3 εβδομάδες πριν, έγινε διάλογος στη Λάρισα με τους υπουργούς και τους φορείς, ενώ προηγήθηκε διάλογος με περισσότερους από 30 φορείς στη Μαγνησία μόνο.
Όπως εξήγησε, έγινε διάλογος με έξι από τους οκτώ δημάρχους, συνεταιρισμούς, Πανεπιστήμιο, Νοσοκομείο, Λιμάνι, Επιμελητήριο, ΤΕΕ, Ένωση Ξενοδόχων, ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ, Σύνδεσμος Βιομηχανιών, κάτι που χαρακτήρισε φοβερή εμπειρία για τα τοπικά στελέχη, ενώ παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι αυτή η διαδικασία ξεκινάει και δεν τελειώνει. «Ανεξάρτητα από το χώρο που ανήκαν οι εκπρόσωποι των φορέων, η συνεννόησή μας ήταν εξαιρετική», τόνισε. Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας τόνισε ότι βρίσκεται σε διπλή διαδικασία με την κυβέρνηση για την παρακολούθηση και εξέλιξη των έργων και την προσθήκη και άλλων, αλλά και με τους τοπικούς φορείς.
Συναίνεση και συνεργασία
Ο Κώστας Βογιατζής παρέπεμψε στην φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι τα προβλήματα στην εποχή μας απαιτούν συναίνεση και η συναίνεση απαιτεί συνεργασία, συζήτηση και γι’ αυτό στη θέσπιση της απλής αναλογικής στις Δημοτικές εκλογές, είναι ένας κανόνας που οδηγεί στην παραπέρα συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δεν είναι απλά και δεν μπορεί κάποιος με ένα μαγικό ραβδί να τα λύσει από μόνος του.
Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα έργα, ο κ. Βογιατζής είπε ότι είναι σημαντικές εξελίξεις, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τα παρακολουθεί και σύντομα θα έχει συνεργασίες με τα αρμόδια υπουργεία. Όπως είπε «είναι πολλά τα έργα που χρειάζονται στη Μαγνησία, καθώς η περιοχή για δεκαετίες δεν έχει δει κάποιο σημαντικό έργο και σκοπεύουμε να τα διεκδικήσουμε σταδιακά και σταθερά, τουλάχιστον για να υπάρξει η πρόοδος που χρειάζεται και που έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.