Σε δύο δόσεις η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου η κατάθεση αιτήσεων. Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν Μαγνησιώτες φορολογούμενοι

Σε δύο δόσεις, στις 14 και στις 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους, σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις, ενώ ερωτηματικό παραμένει, στο ενδεχόμενο, αν δεν καλυφθούν τα 710 εκ. € που θα διανεμηθούν, αν θα παραμείνει ανοιχτό το σύστημα κατάθεσης αιτήσεων.
Τα παραπάνω δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5 » ο Αλέκος Κεχαγιάς υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Οικονομολόγων – Λογιστών Μαγνησίας, που ανέφερε ότι το σύστημα ανταποκρίνεται πολύ καλά για την κατάθεση των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα.

Οι ημερομηνίες των αιτήσεων

Σύμφωνα με τον λογιστή, όσοι κατέθεσαν μέχρι την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου αίτηση, τα χρήματα αναμενόταν να πιστωθούν στον λογαριασμό τους μέχρι την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ενώ όσοι υποβάλουν αιτήσεις από σήμερα 12 μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, θα πληρωθούν τα χρήματα που τους αναλογούν μέχρι την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιά, το θέμα είναι ότι αν από τα 710 εκ. € του προϋπολογισμού, που ορίζει ο νόμος, δεν καλυφθούν, αν θα παραμείνει ανοιχτό το σύστημα.

Παθογένεια του κράτους

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΣΟΛ, τόνισε ότι στις απαντήσεις του υπουργείου δεν περιλαμβάνεται όλο το εύρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λογιστές και οι φορολογούμενοι και συμπλήρωσε ότι κάθε φορά θα προκύπτουν προβλήματα, καθώς υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες, η καθεμιά από τις οποίες έχει το δικό της αρχείο (Taxis, ΕΦΚΑ, τράπεζες, ΚΕΠ κλπ.), κανένα από αυτά δεν είναι πιστοποιημένο, με αποτέλεσμα όταν διασταυρώνονται μεταξύ τους να βγάζουν διάφορα προβλήματα, κάτι που είναι παθογένεια του Ελληνικού κράτους.
Ως παράδειγμα έφερε μικρά ονόματα γυναικών όπως το Μαρία και το Μαίρη, το Αικατερίνη, που είτε γραφεί με Ελληνικά κεφαλαία, είτε με λατινικά, είναι το ίδιο ακριβώς και αν κάποιος υπάλληλος πληκτρολόγησε ένα γράμμα σε λατινικά, το σύστημα βγάζει πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον λογιστή για να διορθωθεί το πρόβλημα κάποιος πρέπει να εντοπίσει από ποια υπηρεσία προέρχεται το πρόβλημα και να το διορθώσει, ώστε η επικαιροποίηση των στοιχείων να ταιριάζει με τα υπόλοιπα αρχεία.
Ενόψει της κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων το 2019, ο Αλ. Κεγαχιάς συνέστησε στους φορολογούμενος να προσέχουν να καλύπτουν το ελάχιστο ποσοστό των δαπανών με πλαστικό χρήμα (15%), που αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους κάτω των 70 ετών. Όπως είπε αν κάποιος λόγω ιδεοληψιών ή φοβίας δεν κάνει χρήση του πλαστικού χρήματος, ας φροντίσει να κάνει έστω κάποιες πληρωμές μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.